Pol Llonch tenia un repte. Ja que el Girona li donava l'oportunitat de jugar a la Segona Divisió A, ell volia aprofitar-la. Fos com fos. Havia donat per tancada la seva etapa a l'Espanyol B, una categoria per sota. Estava decidit a pujar un esglaó. No tenia el cartell d'altres jugadors i sabia que aterrava a una plaça complicada. Ell, migcampista, tenia al davant una forta competència:?Pere Pons, Àlex Granell, Eloi Amagat un nouvingut Rubén Alcaraz i fins i tot el desconegut Nwakali. El dia que se'l va presentar en societat, gairebé amb la boca petita, el director esportiu Quique Cárcel, a banda de destacar les seves qualitats, va explicar que Llonch també podia jugar al carril dret. «Un experiment», pensaria més d'un. El català, però, ha sabut treure petroli de la seva polivalència i precisament ha fet d'això la seva porta d'entrada perquè a Montilivi i arreu en comencin a veure les seves virtuts. Sense oportunitats en els primers partits i amb ben poc protagonisme, va saber estar al lloc idoni en el moment oportú. Javi Álamo es va lesionar, Aday Benítez estava fora de combat i el jove David Serrano arrossegava molèsties. Llonch es va adaptar al medi, va assumir el rol i en les últimes jornades ha tret el cap als equips titulars.

«Estic molt content per com em van les coses i pels minuts que estic tenint», confessa, alhora que no veu gens estrany haver-se allunyat del mig del camp per jugar a la banda:?«No és un rol nou per a mi. Em trobo còmode en totes dues posicions i des del primer dia he tingut present que això podia passar». Ell diu estar «preparat» per jugar «on em toqui» i si en els propers partits ha de tornar al mig, no hi ha d'haver cap inconvenient. «He estat moltes setmanes entrenant-me per jugar a la dreta perquè el míster té pensat posar-me allà, però si he de canviar de posició no hi ha cap problema. No se m'oblidarà pas fer de migcampista!».

Aquestes dues últimes setmanes, tot i ser titular, Machín l'ha substituït al descans per Javi Álamo, una situació que ha paït amb resignació. «A?tothom li agrada jugar i no cau massa bé ser canviat al descans, però entenc que en tots dos casos l'entrenador ha volgut donar a l'equip coses que en aquell moment no tenia. No crec que m'hagi canviat perquè ho estigués fent malament». Llonch, a qui l'«afalaga» haver estat titular en aquests últims partits tot i la «gran competència» que hi ha a la plantilla, és dels que s'uneix al discurs que toca «guanyar a casa d'una vegada per totes» perquè és «com a local que ens hem de fer forts».

Doble sessió

La primera plantilla va posar una marxa més i ahir es va entrenar al matí i també a la tarda. Primer, amb una sessió a Peralada, on els jugadors van preparar a consciència el duel de diumenge contra l'Albacete. Després de dinar, a mitja tard, es van tornar a trobar, aquest cop a Montilivi. Hi va haver sessió de vídeo i també treball al gimnàs. Avui, l'equip s'exercitarà a Girona (a partir de les 10 del matí)?i demà, com sol passar els divendres, ho farà al camp de Vilablareix. Hi haurà un darrer entrenament abans del partit del cap de setmana:?serà dissabte, al matí i a Montilivi.