Sense cap lesionat, Pablo Machín només haurà de lamentar una baixa. Es tracta de Jaime Mata. El pitxitxi, l'atacant que més minuts acumula de la plantilla, es perdrà l'enfrontament contra l'Albacete després de patir una absurda expulsió ara fa una setmana al camp de l'Alabès. «És l'única baixa i toquem fusta perquè així segueixi fins el dia del partit», deia Pablo Machín, qui durant tota aquesta setmana ha estat donant voltes als que seran els encarregats d'ocupar la parcel·la ofensiva demà al damunt de la gespa de Montilivi. Un dels que podria jugar és Rubén Sobrino. Sembla improbable que el manxec sigui titular. Encara no ha debutat a la Lliga i fa ben poc que ha sortit d'una lesió. Ara bé, Machín deia que sense Mata, al de Daimiel se li obre una «oportunitat» per jugar. Sigui d'inici o no, això ja és una veritable incògnita.

Per a l'preparador blanc-i-vermell, «totes les baixes són importants», però perdre un davanter sobretot quan a l'equip li «falta gol» pot convertir-se en una baixa sensible. En comptes de lamentar-se, Machín s'ha passat aquest dies donant voltes al cap sobre qui ha de jugar demà al davant. El més fàcil seria donar entrada a Jairo Morillas i acompanyar el de Gilena amb Felipe Sanchón, deixant a Borja García una mica més endarrerit i Rubén Sobrino a la banqueta. Aquest últim, segons explicava el sorià, «no està al nivell que hauria d'estar», però amb la baixa de Mata té al davant una «oportunitat» per jugar els seus primers minuts amb la samarreta del Girona. Esperar-lo a l'equip titular sembla massa agosarat, però tampoc és impossible:?«Hem de valorar si juga o no d'entrada. Té opcions de sortir d'inici, però també de començar a la banqueta i tenir minuts a la segona meitat. Mai se sap. Serà una decisió molt meditada, això sí».

Sigui qui sigui l'encarregat de rellevar Mata a l'onze, el que està clar és que Machín i el seu cos tècnic es decantaran per l'opció que sigui «millor per a l'equip. Qualsevol decisió d'aquesta mena sempre està molt reflexionada. És cert que quan hi ha dubtes derivats de mals resultats, sempre ens plantegem fer algun canvi. Però aquest és per obligació».

La professionalitat de Richy

Si Jairo finalment té minuts, rebrà allò que aquesta mateixa setmana estava reclamant:?més protagonisme. L'andalús havia dit uns dies enrere que l'absència de Mata el feia ser més positiu, sobretot «ara que no estic jugant gaire». Jairo recordava els seus «bons números» per demanar més participació i, si juga d'inici, tindrà una bona ocasió per demostrar que no estava equivocat. Un altre futbolista de la plantilla amb menys protagonisme del que li agradaria és el central Richy Álvarez. Indiscutible fa un curs, ara és suplent. Machín, l'animava ahir a seguir treballant i ajudar l'equip des del seu nou rol. «És millor ser el líder quan jugues, però en un equip de futbol hi ha moltes maneres de demostrar lideratge. En situacions així és quan més s'ha de notar la professionalitat d'un jugador».