Pablo Machín ha comprovat que amb només paraules no s'arriba enlloc. Ha vist que, per més que demani, el futbol no li donarà res si el seu equip no fa el que toca. Durant un munt de jornades, ha aparegut a cada compareixença de premsa amb un discurs similar. Recordava els bons partits del Girona a Montilivi i l'escàs premi que hi havia aconseguit. O?també que la sort els solia girar l'esquena. Se n'ha adonat que aquest no és el camí. Mentrestant, l'equip ha anat fent figa i a cada passa endavant n'ha donat dues enrere. Els gironins són a tocar del descens, fa una eternitat que no guanyen a casa i les oportunitats, tot i que en queden un munt, van passant per davant dels seus nassos. Per això, ahir va optar per canviar el xip. Va aparcar el discurs victimista per topar de cop amb la realitat. «Dir que la victòria ja arribarà perquè ho estem fent bé és un discurs que no m'agrada. El que toca és guanyar per estar tranquils i començar a mirar cap amunt».

Perquè és això el que, ara mateix, necessita aquest Girona. Guanyar i punt. No li val lamentar que contra el Lugo ho va fer tot per vèncer però que els gallecs es van emportar la victòria de Montilivi. O?repetir que davant Saragossa i Almeria s'havia jugat millor que el rival. El que li toca és, d'una vegada per totes, fer els deures. I?això és el que reclama Machín. «Estem necessitats i només les bones sensacions no ens serviran per escalar posicions», deia ahir en una roda de premsa en la qual recordava que, una setmana més, «competir» és bàsic si es volen sumar els tres punts contra l'Albacete. «Volem seguir amb la línia que hem mostrat a casa, però tenint més encert», afegia. «Seguir insistint» és la clau perquè els resultats acabin arribant, sobretot ara que comencen a «arribar les urgències», com bé admetia el sorià, qui recordava que al seu equip li està «faltant encert» aquesta temporada. «L'encert ve determinat per la qualitat, però també pel convenciment dels jugadors. És un peix que es menja la cua. Si tens qualitat, però a més els resultats t'acompanyen, tens més confiança per marcar».

A banda d'insistir que el Girona comença a estar «necessitat», va confessar que «nosaltres som els únics responsables» que l'equip estigui a la part baixa de la classificació, la zona que realment escau a un equip com el català. «Ho hem d'assumir. A ningú li hauria de sorprendre que el Girona estigués lluitant per salvar-se. Ens toca estar allà per moltes coses. Ara, també cal veure que tenim per sota a clubs amb molt més pressupost i amb una gran entitat».

Per a la cita de demà, Machín deia «signar arribar als últims minuts amb avantatge en el marcador» i també elogiava l'Albacete:?«És un equip molt perillós. Vol tractar bé la pilota, com l'any passat, però ara té alternatives i domina un altre joc».