Tocava plantejar un partit on no cometre errades, ser consistent defensivament i efectiu en les jugades de finalització era bàsic per trencar una dinàmica negativa a Montilivi. El Girona va sortir molt concentrat i amb molta intensitat, se li notava sobretot a l'hora d'iniciar la pressió a camp contrari condicionant molt el joc de l'Albacete. En els primers minuts és quan es va poder veure el desplegament ofensiu del sistema de joc dels locals, on les incorporacions de Javi Àlamo per la dreta i Clerc a l'esquerra sorprenien constantment. L'Albacete, que va col·locar un 1-4-2-3-1, tenia el problema a les bandes on els seus mitjos no arribaven en defensa a realitzar les ajudes amb els seus laterals.

L'aposta ofensiva de Pablo Machín era molt clara. Amb Jairo Morillas i Sobrino en punta i Felipe Sanchón d'enllaç, l'objectiu era buscar molta mobilitat entre aquests jugadors per provocar el dubte entre els centrals adversaris. D'aquesta forma volien crear els espais necessaris per poder arribar amb claredat a l'àrea.

La passada era massa directa, calia trobar un punt de pausa i control del joc que donés temps al desmarcatge dels puntes, a causa a la precipitació es perdia la pilota amb massa facilitat. Els visitants començaven a tenir més possessió, guanyaven les accions al mig camp i disposaven d'accions d'estratègia. Un partit de futbol però sempre té jugades decisives, en un contraatac ben conduït per Sobrino el Girona aconsegueix obrir el marcador i enfilar la victòria. A partir d'aquí cal destacar el treball d'un Pere Pons incansable, la seguretat defensiva dels tres centrals, l'efectivitat de Jairo Morillas en la consecució del segon gol i la participació de Becerra per evitar que els manxecs entressin en el partit.

L'entrenador gironí va ser valent a l'inici i va tenir una bona lectura del partit a la segona part, Luis César modificava el seu sistema apostant per dos davanters centres i Pablo Machín contestava posant més múscul i treball defensiu a la zona de contenció amb Rubén Alcaraz. Els jugadors necessitaven guanyar a casa, la confiança arriba i es consolida amb victòries i a partir de sumar punts tornarà a arribar el bon futbol, ahir tothom va respirar i ara cal aprofitar aquest aire per donar continuïtat al projecte.