Patir no, però lluitar per l'ascens, potser tampoc. Així és com veuen el Girona alguns històrics exjugadors del club una vegada transcorregut el primer terç de campionat. Amb 17 punts, el conjunt de Pablo Machín és a 5 del play-off d'ascens i en té 2 de coixí sobre el descens. Tanmateix, sobretot després de la contundent victòria de diumenge passat contra l'Albacete a Montilivi, la sensació que tenen els exjugadors i també l'afició és que l'equip ha d'anar a més en els dos terços que resten per disputar-se. En aquest sentit qui ho té més clar és l'exporter Toni Solé que està convençut que el Girona acabarà lluitant per l'ascens a Primera. «M'agrada l'equp i la intensitat que té. Tard o d'hora anirà cap amunt», diu Solé que va quedar encisat amb l'actuació de Rubén Sobrino. Per a l'exporter, el manxec va ser «el millor» contra l'Albacete. «Em va sorprendre gratament. No m'esperava tant. Tan de bo que no sigui flor d'estiu i tingui cotinuïtat», diu.

Més prudent es mostra Xavi Agustí. Tot i que el banyolí no descarta que el Girona torni a lluitar per l'ascens, sí que veu complicat que perilli la categoria. «De baixar, ni pensar-hi!», destaca. Respecte les opcions d'acostar-se a les posicions de play-off d'ascens, Agustí té clar que tot dependrà de la ratxa que agafi l'equip properament. «Si es guanyent un parell de partits es posaran a dalt. No s'ha de perdre l'esperança», diu l'exjugador i exentrenador que, amb tot, creu que si la dinàmica no es canvia el Girona acabarà «a mitja taula». Agustí veu «molt bons jugadors» a la plantilla i creu que si ara Sobrino despunta, l'equip «sí que pot fer un tomb».

En la mateixa línia que Agustí es mostra Lluís Busquets, que tampoc veu el Girona patint. «Hi ha diversos equips que no tenen el nivell del Girona», recorda. Ara bé, per ser a dalt potser fa falta quelcom més i qui sap si ja no s'hi serà a temps. El més important ara per Busquets és «agafar un bon coixí per poder jugar tranquils i sense pressió». Busquets espera que Mata i Felipe Sanchón agafin més confiança i que amb Jairo Sobrino, el gol deixi de ser un problema. «La defensa funciona. És bona i contundent». De la seva banda, Joan Franch considera que el Girona es quedarà a «mitja taula tranquil» sense aspiracions de més però tampoc sense patiments. «Hi ha molta igualtat aquest any. A veure si guanyen un parell de partits seguits i agafen confiança», diu.

Sí que és una mica més optimista Javi García. L'actual entrenador de Les Planes veu la victòria contra l'Albacete com «un punt d'inflexió» i confia que l'equip encadeni ara un parell de triomfs seguits. «Tenen un gran equip però fins ara els ha penalitzat no marcar. Tenen la típica ratxa tonta que ja s'acabarà». Per a Javi, Sobrino «donarà molt més potencial ofensiu a l'equip»