El Girona es va estrenar en aquesta lliga guanyant a San Mamés en la primera jornada amb el gol de Jairo Morillas a San Mamés el dilluns 24 d'agost (0-1 contra l'Ahtletic B). Però, cinc dies més tard, l'equip de Pablo Machín perdia 2-3 a Montilivi en la segona jornada de Lliga. Després d'una victòria tocava una ensopegada. I així s'ha anat repetint tota la temporada. El segon triomf de la temporada arribava al Carlos Tartiere d'Oviedo en la cinquena jornada (1-2, gols de Granell i Mata), però en la sisena el Girona era incapaç de tombar el Llagostera a Montilivi (2-2). El dia de Tots Sants, els gironins donaven la sorpresa al camp del líder, Osasuna, aconseguint a Pamplona el seu tercer triomf de la lliga (0-1 gràcies al golàs d'Alcaraz) que, però, no tindria continuïtat la setmana següent a casa contra el Lugo amb aquell gol de Sergio Marcos a nou minut del final que provocaria una derrota dolorosa. Mai s'aconseguia enllaçar aquella segona victòria sumant sis punts consecutius que permetrien als gironins agafar una mica de marge respecte als equips de baix. «Encara no hem aconseguit encadenar dues victòries consecutives i ara és un objectiu per nosaltres perquè entraríem en una dinàmica positiva que és molt important», explicava ahir Borja Garcia apuntant que la victòria d'aquest darrer diumenge contra l'Albacete ha de servir per encarar el partit al camp del Tenerife «d'una altra manera, amb més confiança, i intentar allargar la ratxa ara que hem guanyat».

I és que la quarta victòria de la temporada va arribar diumenge contra l'Albacete a l'estadi. I, més enllà de la contundència del resultat: 3-0 (Clerc, Jairo i Alcaraz), el bon partit de l'equip de Machín i l'esperançadora estrena de Rubén Sobrino a la Lliga obren la porta a pensar que, aquest cop, a diferència del que va passar després de guanyar Athletic B, Oviedo i Osasuna, el Girona pot encadenar ara dues victòries consecutives. «Encarem el proper amb uns ànims molt millors. Va ser una victòria que necessitàvem, una victòria contundent, una victòria a Montilivi. La veritat és que teníem la necessitat de guanyar a casa per agafar confiança perquè després del partit de l'Alabès ens va quedar un gust una amarg perquè allà no vam poder fer el joc que volíem».

Una segona victòria consecutiva que hauria d'arribar diumenge a l'Heliodoro Rodríguez López contra un equip, Tenerife, que passa per un bon moment després de la destitució de Raül Agné. El canvi del tècnic de Mequinensa per l'exjugador, Pep Lluís Martí, ha estat com posar oli en un llum i amb un entrenador debutant a les banquetes, es va retirar fa pocs mesos jugant amb el Mallorca, el Tenerife ha sumat set dels últims nou punts possibles i s'ha escapolit de l'atonia amb què estava en l'etapa d'Agné. Amb Pep Lluís Martí, el Tenerife ha guanyat dos partits: 2-0 contra l'Alabès en el debut del tècnic, 1-2 al camp de l'Albacte; i n'ha empatat un altre a casa contra un dels capdavanters de la lliga: 1-1 amb el Còrdova. Amb tot, Borja Garcia creu que el Girona s'ha de preoocupar més de repetir el seu bon joc contra l'Albacete que no va pas de pensar en el que pugui fer el nou Tenerife de Pep Lluís Martí. «Ens hem de mirar a nosaltres mateixos, l'altre dia vam fer un bon partit guanyant l'Albacte amb solvència i sense haver de patir com ens havia passat en tota la temporada. El que volem és seguir en aquesta mateixa línia, que l'equip es trobi còmode i partir d'això que l'equip es faci fort a casa però, primer de tot, hem de mirar cap al partit de Tenerife», explica l'hàbil mitja punta del Girona que, després d'uns partits com a titular, diumenge va jugar els darrers quinze minuts entrant en el lloc de Rubén Sobrino.

A Tenerife, on Machín haurà de fer canvis en el mig del camp per la baixa del sancionat Àlex Granell, el Girona tindrà la seva quarta oportunitat de la temporada d'encadenar. En les altres tres va fallar, però Borja García creu que es podrà aconseguir a Tenerife.: «Amb dues victòries seguides sumariem uns punts que demostraran que tenim millor del que mostra ara mateix la classificació». ?Un cop passat el partit de Tenerife arribarà la setmana vinent un dels grans de la categoria, el Cordòva, segon classificat a dos punts del líder Osasuna, i amb qui precisament Borja Garcia va fer la seva millor temporada professional: 17 gols a Segona Divisió la temporada 2011/12 amb Paco Jémez d'entrenador.