Des d'una cabina, que el Tenerife li va posar a disposició després de ser expulsat, Pablo Machín va passar com va poder els nervis de veure els darrers minuts del partit. Tot i jugar en inferioritat numèrica, el partit estava relativament controlat després que Becerra hagués salvat l'equip un parell de cops a la segona part. El sorià, que es comunicava amb Jordi Guerrero per telèfon, sí que va lamentar-se de no haver pogut aprofitar cap de les ocasions, molt clares, que van tenir el seus futbolistes (Mata, Aday, Felipe) en els minuts finals. Al final i amb un punt al sarró, Machín subratllava que sumar "sempre és positiu" i reconeixia que el Girona havia estat "millor i més dominador amb un jugador menys".

Va ser un duel obert, de moltes alternatives i en què un moviment tàctic de Machín a la mitja hora de joc va aturar una sagnia que anava in crescendo mitjançant Omar Perdomo i Suso Santana. El preparador gironí va apostar per resituar els seus homes passant de l'habitual 5-3-2 a un 4-4-2. "Abans del gol hem canviat a una línia de 4 per evitar que traiessin la segona targeta groga a Lejeune", explicava Machín, que qualificava l'àrbitre López Amaya de "gallet fàcil". En aquest sentit, l'expulsió de Javi Álamo (m.55) podria haver condicionat encara més un partit que al final va deixar satisfet el tècnic. Per a Machín, l'acció de la segona targeta d'Álamo va ser "massa rigorosa" i considera que Suso Santana va saber buscar la falta que podia haver "determinat" el partit. "No és el mateix enfrontar-se a un públic de 14.000 persones que a un de 4.000", recordava. La jugada va provocar l'enuig d'un Ma?chín que també va ser expulsat. López Amaya el va fer fora per, segons va escriure a l'acta, "dirigir-se al quart àrbitre a viva veu i agafant-lo dels muscles, després de sortir de la banqueta i penetrar al terreny de joc amb el joc aturat, amb els següents termes: "No ho has vist o què"". Machín s'espera una sanció d'un o dos partits però recorda que no és el mateix una expulsió com la seva que una "per protestar".

Machín va veure el seu Girona "millor i més dominador amb un home menys". Per al sorià, el canvi de sistema estava funcionant i considera que "es veia que amb el 4-4-2 el Girona tenia espais a l'esquena rival que hauria generat perill tal com hem fet amb un home menys". D'ocasions, efectivament, el Girona en va tenir més quan va jugar amb deu "paradògicament".

Dos dels noms del partit van ser Rubén Sobrino i Isaac Becerra. Per a Machín, que el porter de Santa Coloma mostrés ahir la seva millor versió no acaba de ser una bona notícia. "Si ha estat bé és perquè ens han generat ocasions. Jo estic encantat que no tingui la millor perquè no vol dir que no intervé gaire", recordava per després destacar que "si de quatre ocasions n'atura tres, millor que no pas dues". Pel que fa a Sobrino, Machín continua advertint que encara no està al cent per cent, "Quan hi arribi de veritat, veurem que té coses que no té l'equip. És molt ràpid, amb qualitat i lluita en el cos a cos. Marcarà diferències als espais i als contracops", explicava.