A la sala de premsa de Montilivi, la mateixa història de sempre. La de cada quinze dies. Gairebé, sense excepció. Només el dia de l'Albacete, el discurs va canviar. Perquè a casa, aquest Girona no funciona. O sí que ho fa, però els resultats no l'acompanyen. Hi posa de la seva part, genera ocasions, a batzegades el joc fa patxoca, posa al rival de torn contra els cordes. Però els resultats no arriben. Els positius, s'entén. Ahir, tres quarts del mateix. Una gran primera meitat, uns minuts de desconnexió i una nova derrota per lamentar. Machín esgota els arguments. Se'n fa creus. No li va tocar més remei, al sorià, que repetir el discurs. "És el conte de sempre", va introduir. I llavors, va arrencar: "Juguem molt bé. Si fos pels mèrits del joc, guanyaríem quasi tots els partits. Però la realitat diu que ens cal marcar més gols".

El Còrdova va ser ahir el que va cantar bingo. "Hem jugat contra el líder, un equip amb uns davanters excel·lents", va recordar Machín, qui va apuntar després: "Però els hem minimitzat. Ho fem molt bé quasi tot, fins que arribem als metres finals. Per una cosa o una altra, la pilota no entra". Va veure una "primera part excel·lent", però també "cinc minuts fatídics" al segon acte. I al final, un "voler, voler i voler" però sense "materialitzar les ocasions". Llavors, va assenyalar directament les decisions de l'àrbitre: "Hi ha hagut alguna jugada controvertida. El primer gol que ens fan és una falta clara a Felipe. A més, ens han anul·lat un gol. No sé si això ho fan en tots els camps. No sé si haurem de pensar que perdem per aspectes externs".

Va reconèixer que al Girona li va caure com una llosa el primer gol encaixat. "Quan tens el partit dominat, quan mereixes més i quan veus que a la primera que tenen, et marquen, és normal que et desubiquis", va dir. "Amb el 0-2 ja, era molt més complicat", va completar, abans de sentenciar que "hem fet mèrits suficients per sumar un punt. L'empat hauria estat un resultat més just".

Una setmana més, no va voler alimentar les urgències, tot i que la classificació parla per si sola. "Teníem dos partits a casa i l'obligació era, almenys, guanyar-ne un. Aquest ja no podrà ser, així que el proper objectiu és superar l'Elx". Això sí, espera que la sort els acompanyi: "Tan de bo juguem una mica pitjor i acabem guanyant".