Els seguidors del Girona no s'ho expliquen. Tampoc els mateixos jugadors que repeteixen una i altra vegada la cantarella del "ho fem tot per guanyar" i "aquesta és la línia a seguir". La victòria de fa quinze dies contra l'Albacete semblava que havia de ser el desllorigador d'un equip cridat a fer coses importants aquesta temporada. No ha estat així. Ahir l'equip va tornar a ensopegar a Montilivi i va veure com el Còrdova se n'enduia els tres punts tal i com abans ho havien fet el Numància (2-3) i el Lugo (0-1). No és el que el Girona fes un mal partit ni tampoc que el Còrdova fos superior. El matx dels Pablo Machín va fregar el notable però es va veure embrutit per deu minuts deficients que li van costar la derrota. Un desenllaç massa vist aquesta temporada que ha dut l'equip a ser el segon pitjor local de tota la categoria i a deixar escapar 17 dels 24 punts que s'hi han disputat. Un bagatge més que insuficient i que condemna el Girona a ocupar la setzena posició amb només dos punts d'avantatge respecte el descens.

Montilivi s'ha convertit un estadi fàcil per als rivals. El que tradicionalment era un camp complicat a la categoria on, malgrat els anys dolents del Girona, era complicat de rascar-hi punts s'ha convertit en una autètnica ganga. I és que a banda de les tres derrotes sofertes, el Girona tampoc ha estat capaç de vèncer-hi Osca (0-0), Llagostera (2-2), Saragossa (0-0) i Almeria (1-1). El curiós del cas és que en tots set partits el Girona ha ofert bons moments i ha fet sensació de ser superior als seus rivals durant moltes fases dels partits. Com ahir, vaja. Dies en què els Mata, Jairo, Felipe Sanchón i companyia no han tingut el punt de mira afinat i els rivals, a còpia d'una defensa ordenada i de més efectivitat han deixat el Girona amb cara de babau.

De ben res serveixen les bones sensacions en futbol. El Girona comença a ser-ne conscient perquè arribats a la jornada 16, l'equip continua encallat sense posar prou terra entremig amb les posicions de descens. "No ens hem de centrar en la classificació. Sí que estem preocupats de veure que fem bon futbol i generem ocasions però que el rival ens guanya amb ben menys que nosaltres", reflexionava Àlex Granell al final del partit d'ahir. El gironí està convençut que "és qüestió de temps que al final tinguem efectivitat". Per a Granell, ahir el Girona va crear més oportunitats que en el partit de fa quinze dies contra l'Albacete que es va guanyar 3-0.

Sigui com sigui, els números del Girona com a local espanten la terra. Només l'Osca que tan sols n'ha sumat sis els té pitjors. Dissabte (18.00) contra l'Elx, els de Machín tenen una nova oportunitat de redreçar el rumb.