El repartiment dels drets de televisió, de nou a escena

La LFP celebra aquest matí una Assemblea General a Saragossa amb el tema al damunt de la taula

11.12.2015 | 07:52

La Lliga de Futbol Professional (LFP) estudiarà avui, una vegada més, els detalls que encara ha de concretar sobre el repartiment dels ingressos procedents de la venda centralitzada dels drets de televisió. Serà en l'Assemblea General Extraordinària que se celebrarà a Saragossa (a partir de les 11:30 hores).

A?finals d'octubre, les juntes de Primera i Segona Divisió A ja van parlar de tot plegat després d'incorporar en els estatuts de la Lliga el Reial?Decret Llei que regula la venda centralitzada i que estableix que els clubs professionals es repartiran el 92 per cent dels mateixos, i que un 1,5 per cent s'ha de destinar als esportistes d'alt nivell i el futbol no professional.

Segons el plantejament dels clubs, la meitat dels ingressos es repartiran per igual entre tots: un 25 per cent es distribuirà en funció de la classificació històrica dels últims cinc anys i l'altre 25 per cent (el que equival a uns 250 milions d'euros) d'acord a diferents criteris.
Aquests es refereixen als ingressos dels propis clubs per taquilla, per socis i abonats, a les audències de cada equip i al manteniment de les seves instal·lacions en aspectes com els accessos, l'estat de la gespa, la neteja, l'enfocament de la càmera i també la il·luminació.
El criteri plantejat en les juntes d'octubre, que s'ha de ratificar avui, va ser que un terç d'aquest 25 per cent (uns 250 milions d'euros) es reparteixi per ingressos de taquilla, socis i abonaments. La distribució dels dos terços restants comportaria que un 70 per cent s'assigni segons l'audiència de cada club i que l'altre 30 per cent es faci segons els aspectes relatius a les instal·lacions, depenent de l'avaluació que faci la pròpia Lliga dels estadis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona FC

Sandaza
Sandaza entra a la convocatòria per visitar demà el Rayo Vallecano

Sandaza entra a la convocatòria per visitar demà el Rayo Vallecano

Machín afirma que el davanter no està al 100% «però ha fet els últims entrenaments bé i ens...

Alcaraz: El comodí del Girona FC

Alcaraz: El comodí del Girona FC

El barceloní reconeix que li agradaria jugar més però assegura estar «content» de la seva situació...

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

L´inesperat 0-3 del 2010, l´alegria més recent a Vallecas

Jorquera va aturar un penal a Rubén Castro i aquell triomf va ser l'inici d'una ratxa de 20 de 24...

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

Sandaza s´integrarà avui al grup un cop superada la lesió

El davanter ha estat deu dies de baixa i depenent de les sensacions té molts números de ser a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema