Sense pèls a la llengua, un dels trets que més el caracteritzen, Richy Álvarez confessava ahir a Montilivi que el 2015 ha estat un veritable «any de merda». Per entendre la seva reacció, no només cal saber que només ha jugat un minut en les últimes 6 jornades, i que aquest any ha passat de ser indiscutible per a Pablo Machín a fer de la banqueta el seu hàbitat natural. Un nou contratemps ha estat el detonant d'aquestes paraules. Una lesió n'és la culpable. Concretament, una ruptura del menisc extern del genoll esquerre. Suficient, per haver de passar per la sala d'operacions, per acomiadar-se d'aquest any i per encarar més d'un mes de recuperació. Malgrat aquesta valoració inicial, Richy sembla que s'ho ha pres de la millor manera possible, ha decidit aturar-se ara que vénen les vacances de Nadal, ahir mateix va ser intervingut i afronta amb resignació però també amb prou optimisme aquestes sis setmanes que des del club es diu que li queden per recuperar-se.

Ja era estrany que dijous, a Vilablaeix, Richy no s'estigués entrenant amb els seus companys. El mutisme del club i que unes «molèsties al genoll» fossin l'única justificació, deixaven entreveure que alguna cosa no anava del tot bé. Justa la fusta. Minuts abans que Pablo Machín protagonitzés ahir la prèvia de l'enfrontament d'avui contra l'Elx, el Girona informava a través de les xarxes socials que el defensa gallec pateix una «ruptura del menisc extern del genoll esquerre», que seria operat a la tarda i que el «temps de baixa aproximat» seria d'unes «sis setmanes».

Segons el mateix Richy, que va atendre els mitjans abans d'abandonar l'estadi, aquest passat dimecres a Peralada «vaig notar una sensació de bloqueig», tot i que reconeixia que aquesta lesió no ve d'ara, sinó que arriba «a causa del desgast de la temporada passada. Em vaig entrenar amb dolor i el desgast va ser enorme. El menisc ha dit que ja n'hi ha prou». El defensa encarava l'operació amb «tranquil·litat» i també amb la «confiança» que li havien donat tant el metge com també els membres del cos tècnic. Res que evités, però, que tot plegat s'hagi convertit en un veritable contratemps per al jugador. «El 2015 ha estat un any de merda. No he pogut pujar a Primera i ara em passa això. L'únic bo és que he renovat per dos anys amb un club que m'estimo moltíssim. Ara mateix la meva situació futbolística no és la millor, perquè gairebé no estic jugant i a sobre m'he d'operar. Espero començar millor el 2016. No se sap el temps exacte de baixa, però a Richy li queda, pel cap baix, més d'un mes per recuperar-se. «El que sigui. Vull recuperar-me com abans millor. Mentrestant, ajudaré l'equip encara que sigui des del vestidor», deia.

També va parlar d'això Pablo Machín, que va definir l'absència del gallec com una «baixa enormement sensible». «Que no el faci jugar, no vol dir que no sigui un jugador important. És el capità, un futbolista amb galons al vestidor», deia el sorià, fent especial èmfasi en el «gran esforç» de la passada temporada, que s'ha vist reflectit, en part, en aquesta lesió. «Esperem que sigui poca cosa i que aviat vingui a ajudar-nos», demanava un ?Machín que també recordava que al vestidor hi ha «plantilla suficient» per cobrir aquesta baixa. «Algun dels que ara gairebé no entrava, tindrà més protagonisme. Valoraré qui és el més indicat».