Hem vist el Machín pletòric. El Machín tranquil. L'optimista, el molest i el resignat. Ahir, en vam conèixer una altra versió. Sol tirar de tòpics el sorià quan apareix a la sala de premsa, però després de pair una nova decepció a l'estadi, veient impotent des d'un segon pla com el Girona es tornava a ennuegar a casa, va optar per maximitzar encara el discurs victimista que darrerament l'acompanya. "Em fot venir aquí a dir sempre el mateix", va arrencar. I no li va faltar raó, quan va recordar que "ja és hora que d'una vegada per totes hi hagi justícia", que "hem tingut ocasions per merèixer un resultat millor" i que "ens ha faltat encert". D'acord. Però aquest equip no rutlla a casa. A fora fa el que pot, però a Montilivi comença a col·leccionar decepcions i la d'ahir va ser de les que fan mal.

Machín va incidir en l'acció del penal com la principal culpable dels mals que ahir van afectar el seu equip. "Les decisions que ens afecten al camp són massa cruels pels mèrits que fem. No sé si habitualment aquests penals s'assenyalen, però semblava que hi havia ganes de xiular-lo", va deixar anar. I llavors no va amagar que l'equip havia quedat "descentrat" tot i que al segon temps s'havia "sobreposat". Machín va veure "cinc o sis ocasions clares per marcar" i segons el seu criteri, l'Elx, amb "mitja oportunitat" es va endur els tres punts de l'estadi. Això sí, no va negar que la versió dels blac-i-vermells no va ser tan bona com la de fa una setmana. "No hem jugat tan bé com d'altres cops, però seguim arribant a l'altra porteria".

El penal i també els contratemps en forma de lesió. Pere Pons, Aday, Sobrino, Javi Álamo van acabar ahir tocats. "Potser la clau és que s'acabi l'any. Només així marxarà la mala fortuna", va dir. O també, en to de broma, va afegir: "Potser haurem d'avisar un xaman perquè ens tregui la mala sort de sobre".

El cert és que els números no surten i que l'equip està enfonsat a la classificació. Machín vol ser "positiu", i ahir recordava que "molt poques temporades o potser en cap el Girona ha fet tants mèrits i ha jugat tan bé a casa com ara". També va demanar que "tant de bo l'any vinent juguem fatal i guanyem els partis". Això sí, també va ser realista: "Segur que el pitjor dels equips ha fet més punts a casa dels que portem nosaltres. Si fem aquests números a Montilivi, ho tindrem molt fotut i patirem moltíssim". Llavors va aparèixer la seva visió més positiva, la de veure el got més ple que no pas buit: "Estic segur que d'aquí al final de la temporada farem més punts. Algun dia ens equivocarem i la ficarem amb el cul". I va rematar-ho: "Com ja va dir un dia (Joan) Laporta, no estem pas tan malament".

No sap realment el que és, però Machín té clar que "el que ens passa no és lògic" i que "només parlant no farem res". Ell està "totalment convençut" que l'equip tirarà la situació "endavant" i que el vestidor "mereix" estar més amunt perquè està ple de "professionals excel·lents". Això sí, va entonar el mea culpa una vegada més: "El principal culpable del que està passant sóc jo. Els que juguen són ells, però ho estan fent tot per guanyar. Hem fet mèrits per tenir més punts. Només ens cal equivocar-nos una vegada i que la pilota entri. Llavors veurem el sol, perquè ara només veiem la boira".