La victòria contra l'Albacete (3-0) de fa unes setmanes, la primera de la temporada a casa, sumada a l'empat aconseguit a Tenerife (1-1) podia fer pensar que l'irregular inici de temporada s'havia acabat i que a partir de llavors, a les portes de dos partits seguits a Montilivi davant Còrdova i Elx, el Girona començaria a escalar posicions a la classificació. No ha estat així perquè la doble derrota contra Còrdova (1-2) i Elx (0-1) no només ha bloquejat l'equip a la taula sinó que, el que és pitjor, l'ha enfangat de dalt a baix en la lluita per fugir de la cua. Dissabte, el Girona es jugarà a Mallorca passar o no un Nadal tranquil fora del descens. Una derrota a l'Iberostar Estadi multiplicaria uns nervis que fa dies que ronden per Montilivi. En aquest sentit, un dels capitans, Eloi Amagat, reconeixia ahir que els ànims no són els millors. «No són tan bons com voldríem perquè teníem forces aspiracions de de guanyar els dos partits seguits a casa», deia. El migcampista gironí, un dels candidats a ocupar el lloc de Pere Pons a l'onze titular demà passat, reconeix que «l'ambient és molt millor quan es guanya que quan es perd». Eloi és un dels jugadors de la plantilla amb més experiència al club i per aquest motiu no vol encendre els llums d'alarma. «Ja fa molts anys que estem en això i hem viscut situacions dolentes i fins i tot molt pitjors que aquesta», assenyala el futbolista, de 30 anys.

La visita a?Palma arriba segurament en el pitjor moment de la temporada per al Girona, que ha vist confirmat que de local no rutlla ni volguent i com contra l'Elx les sensacions van ser més aviat dolentes. Per acabar-ho d'adobar, Machín va veure com perdia per lesió Aday, Pere Pons i Javi Álamo. Confirmat el termini de tres setmanes per al barceloní i el de Sant Martí Vell, que tenen lesions musculars, sembla complicat que Machín pugui comptar dissabte amb el carriler canari que, amb un esquinç al lligament del genoll, ahir no va treballar amb el grup. Contra l'Elx, Rubén Sobrino també va haver de demanar el canvi per un fort cop que li va fer adormir la cama. El manxec va fer part de la sessió de treball amb els seus companys ahir a Montilivi però es va retirar a mig entrenament en notar que el dolor, a la mateixa zona que el va tenir 3 mesos de baixa a principis de curs, anava a més.

A la llista de dubtes més que seriosos de Javi Álamo i Sobrino cal afegir-hi Florian Lejeune. El central francès va notar molèsties als adductors dimarts i es va retirar de l'entrenament a Peralada. Ahir, Lejeune ja no va participar de la sessió a Montilivi. La possible baixa de Lejeune a Palma complicara d'allò més els plans de Machín. I és que amb Richy, intervingut del menisc la setmana passada i fora de combat durant un mes i mig, els únics centrals en condicions que li queden són Mas i Marcelo Djalo. Cap dels dos però no ha debutat encara a la Lliga i tan sols han participat a la Copa del Rei i la Copa Catalunya.

Amb l'allau de baixes que se li han acumulat a Machín per dissabte, a les quals cal afegir-hi el jove del filial David Serrano, el tècnic rumia si variar l'habitual 5-3-2 i sortir amb el 4-4-2 a què ha hagut de recórrer en diversos partits darrerement. Així sense Richy, Pere Pons, Aday i el concurs de Javi Álamo, Sobrino i Lejeune penjant d'un fil, Eloi Amagat, Sebas Coris i Jairo Morillas podrien tenir la seva oportunitat d'entrada a Palma. En aquest sentit, Eloi lamenta que les baixes s'hagin acumulat totes de cop. «Fa quinze dies els tècnics deien que tenien molts maldecaps per fer les convocatòries perquè tots estàvem disponibles. Ho assumim i per això som una plantilla llarga», explica Eloi, que afegeix que ara els homes amb menys minuts «han d'intentar aprofitar l'oportunitat i si es guanya a Mallorca hauran fet mèrits per demostrar que poden tenir continuïtat».