Un gol en el temps afegit de Kiko Olivas ha evitat que el Girona passi el Nadal en posicions de descens. En un partit d'allò més discret dels gironins, un gol d'Aveldaño a la primera part, després d'una segona centrada en el llançament d'un córner, semblava condemnar els gironins al desastre.

El canvi de sistema de Machín a la segona part en què ha passat a jugar amb 4-4-2 no ha donat resultat i els gironins no han rematat amb perill fins a la darrera jugada del partit quan Kiko Olivas s'ha fet amb una pilota dins l'àrea petita i ha afusellat Wellenreuther. Un gol que evita que el Girona caigui en descens i, de passada, permet respirar un Pablo Machín, el càrrec del qual començava a posar-se en dubte.

L'aturada nadalenca permetrà els gironins recuperar jugadors importants lesionats com Sobrino o Álamo i preparar el partit del proper 4 de gener contra el Valladolid a Montilivi.

El Girona s'ha salvat de passar el Nadal en descens gràcies al gol de Kiko Olivas. Abans, a la primera part, el central argentí Lucas Aveldaño havia avançat el Mallorca.

El setè empat mallorquinista coincideix amb el tercer i últim partit de marge que el propietari i president del club, Utz Claassen, havia donat al tècnic Pepe Gálvez perquè millorés els números del seu antecessor en el càrrec Albert Ferrer. El seu balanç és un triomf, un empat i una derrota, i el seu futur a la banqueta dependrà del que decideixi el directiu alemany.

El conjunt gironí ha fet un enorme esforç a la primera part per ofegar el joc ofensiu dels mallorquinistes amb una gran pressió a dalt. Ho ha aconseguit durant moltes fases del partit, però a costa de no acostar-se en cap ocasió a la porteria defensada per l'alemany Timon Wellenreuther.

El Mallorca ha mantingut el domini de les accions, ha donat sortida ràpida a la pilota al centre del camp, evitant els tocs laterals o cap enrere, però també generava perill.

Tot el treball defensiu del Girona va anar en orris (min. 28) en permetre que un central mallorquinista, Lucas Aveldaño, rematés de cap sense oposició a la xarxa una bona centrada de Damià Sabater. En aquesta acció, un defensa incrustrat en l'atac, ha sorprès els visitants, que a partir d'aquest moment, han hagut de remar contra corrent buscant l'empat.

El tècnic Pablo Machín ha fet dos canvis al començament de la segona part. Felipe Sanchón ha substituït Jairo i Coris a Lejeune, que tenia una targeta groga.

El Girona ha arriscat molt més i ha deixat espais per als contraatacs del Mallorca, els davanters del qual, no han estat afortunats en la definició.

El conjunt insular ha pagat cara la falta de gol en els metres finals i ha cedit un empat en el minut 90, que el manté a la zona de descens.

El Girona ha salvat els mobles de manera agònica, però ha aconseguit el seu objectiu a l'Iberostar Estadi, a més de trencar una ratxa de dues derrotes consecutives.

Fitxa tècnica:

1-Mallorca: Wellenreuther; Campabadal, Costas, Aveldaño, Oriol; Pereira (Sissoko, min. 68), Yuste, Sabater, Moutinho (James, min. 57); Brandon i Bianchi (Fofo, min. 75).

1-Girona: Becerra; Llonch, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune (Coris, min. 46), Clerc; Granell (Borja, min. 77), Alcaraz, Amagat; Jairo Rivero (Felipe Sanchón, min. 46) i Mata.

Gols: 1-0, min. 28: Lucas Aveldaño; 1-1, min. 90: Kiko Olivas.

Àrbitre: González Fuertes (Asturià). Ha amonestat Bianchi, Costas, del Mallorca; a Lejeune, Mata, Llonch, Amagat, del Girona.

Incidències: Partit de la 18ª jornada de la Liga Adelante disputat a l'Iberostar Estadi davant uns 7000 espectadors.