El Nadal a Montilivi serà tranquil. Seran quinze dies de calma fins que es reprengui la competició el 4 de gener contra el Valladolid a l'estadi. La calma a can Girona però, no serà total ja que la situació a la classificació no permet cap tipus de relaxació ni confiança ja que el conjunt de Pablo Machín acabarà la jornada avui amb els mateixos punts (19) del primer equip que ocupa posicions de descens. Una situació que obliga la direcció esportiva a reflexionar sobre la marxa de l'equip i si cal prendre alguna mesura com pot ser la de reforçar-se durant el proper mercat d'hivern que s'obre a principis de gener. Mentrestant, l'equip ha arribat a l'aturada nadalenca amb 19 punts força més lluny de les expectactives generades per la plantilla a l'estiu. Machín ja advertia ahir que espera que el 2016 sigui molt millor que aquest final de 2015 i que confia que homes com Sobrino, Borja García i Javi Álamo que han de ser importants a l'onze, puguin ser-ho.

La xifra de punts aconseguida aquesta temporada abans de les vacances de Nadal és baixa però no és la pitjor que ha aconseguit el Girona des que va tornar a Segona A l'estiu del 2008. En dues temporades el conjunt gironí ha signat números més dolents que els actuals. La primera va ser la 2010-11 en què de la mà de Raül Agné, l'equip tan sols havia pogut sumar 18 punts. Això sí, aquella temporada s'havia disputat una jornada menys que aquesta. Aquell Girona reaccionaria amb les jornades i acabaria no només fugint del descens sinó fins i tot coquetejant amb les posicions de play-off d'ascens les quals va ocupar durant un parell de setmanes.

Pitjor van ser els números del Girona durant a primera meitat de curs aabans de l'aturada per les vacances de Nadal la temporada 2011-12. Era la temporada en què segons Raül Agné, el Girona havia de fer "un salt de qualitat" a tots els nivells. A l'hora de la veritat i malgrat els múltiples fitxatges que va realitzar l'equip, els resultats no van arribar i de seguida el Girona es va encallar a la part baixa de la classificació. Aquell any abans de Nadal, l'equip va poder superar el Nàstic a Montilivi en un derbi d'urgències que va permetre els gironins sumar 16 punts abans de l'aturada. Uns registres aconseguits ambels mateixos 18 partits que aquesta temporada que mantenien l'equip en posicions de descens a Segona B (20è). També era 20è el Girona ara fa dos cursos en un any molt complicat en què Ricardo Rodríguez va ser cessat just abans del darrer partit abans de Nadal. Javi López es faria càrrec de la banqueta però no podria sumar cap punt en la visita a Mallorca en el seu primer partit. Aquell Girona sumava 21 punts però anava de cap a caiguda que es confirmaria durant les setmanes iq ue no s'arreglaria fins que Machín va aterrar.