Quan l'equip té els mateixos punts que el primer que ocupa posicions de descens, ben poc tranquil es pot estar. Per molt que el gol sobre la botzina de Kiko Olivas a Palma dissabte al vespre permetés que Pablo Machín i la plana major de la parcel·la esportiva i de la directiva respiressin la situació del Girona no és per llançar coets. I és que el bon regust de boca que va deixar l'empat a Mallorca no hauria de maquillar ni el mal partit ni, sobretot, la mala dinàmica d'un equip que ha sumat 2 dels darrers 12 punts en joc. Aquesta sèrie de resultats en un moment important de la temporada ha fet que les aspiracions de fer un salt a la classificació per mirar cap enlaire se n'anessin a n'orris i ara el Girona es vegi condemnat a lluitar per evitar el descens de categoria. Aquest ha de ser el discurs ara mateix i malgrat que en un vestidor ple de jugadors que vénen de quedar-se a dos minuts de pujar a Primera i d'altres fitxats a l'estiu per intentar l'ascens. I és que amb 19 punts després de 18 jornades potser ha arribat el moment de replantejar-se objectius i canviar el discurs.

En aquest sentit, el president Delfí Geli reconeix que la situació "no és l'òptima" i que "hi ha dubtes" però confirma que el club manté tota la confiança en el cos tècnic i la plantilla. "No podem estar del tot tranquils però creiem que hem de seguir en la tònica de fer les coses bé i que el cos tècnic pugui fer la seva feina amb totes les possibilitats", deia ahir a la tarda Geli. El president considera que és el moment de tenir "tranquil·litat" i intentar que "l'angoixa no perjudiqui l'estil de joc de l'equip". Per al president, el gol de Kiko Olivas va anar molt bé per trencar una mala dinàmica de dues derrotes seguides. "Ens va costar molt i sempre va bé puntuar fora de casa. Al final vam pressionar i vam poder fer una mica el nostre joc per trobar premi", afegia.

Pel que fa a possibles moviments durant aquest mercat d'hivern que s'obrirà el proper 4 de gener, Geli no va tancar cap porta. "Sempre estem atents a les possibilitats que hi pugui haver. No creiem que sigui res urgent però si surt quelcom que sigui factible i millori l'equip, ens ho plantejaríem. Com tots els equips, suposo", assegura.

La jornada, prou positiva

Lluny de mirar què feien els rivals de la part alta, ahir els aficionats del Girona van estar molt pendents dels resultats de l'Osca, de l'Albacete i del Llagostera. Els marcadors van afavorir els interessos del conjunt blanc-i-vermell que fins i tot va poder treure un punt a l'Albacete amb la derrota dels manxecs a Alcorcón (1-0). Mentrestant, el Llagostera i l'Osca van sumar un punt que els deixa en la mateixa situació: dos punts per sota (17) i un per sobre del Girona (20). Els gironins no van passar de l'empat a Palamós contra el Mirandés (0-0) i els aragonesos van igualar amb el Leganés (1-1) al Alcoraz. Aquests resultats fan que l'Albacete caigui en llocs de descens i el Mallorca en surti per millor average general.

L'Almeria, de la seva banda, segueix enfonsat a la cua després de perdre a Oviedo. Per aquest vespre queda el partit entre el Bilbao Athletic i el Lugo. Els bascos poden estrènyer més la part baixa.