El Girona torna avui a la feina després de les vacances de Nadal i ho farà amb un intens pla d'entrenaments per preparar la visita del Valladolid el proper dilluns, 4 de gener (20.30). El tècnic Pablo Machín ha programat vuit sessions durant els propers set dies, en què l'equip no tindrà cap dia de descans. Els jugadors estan citats a Montilivi aquesta tarda a les 18.00, demà treballaran en doble sessió al matí (10.30) i a la tarda (18.00) a l'estadi, dimecres i dijous s'exercitaran a Peralada (10.30) i també hi haurà entrenament el dia 1 al matí. Machín tampoc perdonarà les sessions matinals de dissabte i diumenge a Girona, conscient que l'equip se la juga de valent en la represa de la competició després que el miraculós gol de Kiko Olivas en l'afegit del partit contra el Mallorca evités que els gironins passessin el Nadal en zona de descens.

El Girona-Valladolid serà el partit que tancarà la jornada 19 de la Lliga Adelante, la primera de 2015, el proper dilluns al vespre. Machín vol tenir els seus futbolistes activats i, un cop acabades les vacances, els espremerà aquesta setmana per arribar en les màximes condicions a la represa de la lliga. Precisament un dels factors que explica la mala classificació dels blanc-i-vermells és el seu nefast rendiment com a local, havent aconseguit només set punts (una sola victòria contra l'Albacete) en els partits que ha disputat davant la seva afició. Tres de les pròximes quatre jornades seran a l'estadi, en una bona oportunitat per trencar aquest malefici i aprofitar el factor camp per rellançar-se a la classificació. Després de rebre el Valladolid el Girona visitarà l'Alcorcón (dia 9) i tancarà la primera volta a Montilivi davant del Ponferradina (dia 17). La setmana següent tornarà a jugar a casa en l'obertura de la segona volta davant del Bilbao Athletic (dia 23).

L'última experiència amb dos partits seguits a casa és molt recent i amb resultats per oblidar. Aquest desembre el Girona va perdre contra el Còrdova (1-2) i l'Elx (0-1) després de protagonitzat actuacions molt fluixes i contra rivals que en van fer prou aprofitant les seves escasses ocasions per mullar a Montilivi.

Tot i que inicialment no estava previst fitxar en el mercat d'hivern ara la secretaria tècnica no ho descarta i, de fet, ja fa dies que pentina el mercat en busca d'un davanter i d'un lateral dret específic. La falta de gol és un altre dels factors que explica els mals resultats dels gironins en els primers 18 partits del campionat.