És una qüestió merament psicològica, però gairebé tothom es pren el canvi d'any com la millor manera de començar de nou. De fer-se tota mena de propòsits i, si més no, d'intentar complir-los. Després d'un 2015 agredolç, amb uns primers sis mesos apoteòsics i un tram final més que irregular, a Montilivi hi ha ganes de tornar a mirar cap amunt. Els jugadors són els primers que, després d'una setmana de desconnexió, han tornat amb les piles carregades i amb la intenció de signar un bon inici d'any. «Tenim moltes ganes de començar», anaven repetint els futbolistes que ahir, a mitja tarda, desfilaven per la porta principal de Tribuna a punt per celebrar el primer entrenament postvacacional.

Carlos Clerc i Pedro Alcalá van ser dos dels futbolistes que es van aturar a dir la seva. Tots dos gairebé van calcar un discurs que serveix d'altaveu pel que pensa la plantilla. Amb Machín al capdavant, tots són conscients que aquesta primera meitat de la Lliga no ha estat gens bona i que la millor manera d'arreglar-ho és aconseguint bons resultats. Començant per dilluns vinent, amb una victòria contra el Valladolid a l'estadi. «La setmana serveix per analitzar l'últim partit, veure què s'ha fet malament, netejar la imatge i pensar en el següent compromís. El Nadal ha servit per això i més. Per netejar tota la primera volta, per aprendre i per mirar de millorar un cop tornem de vacances», valorava un Clerc que té molt clar que, arribats a aquest tram del curs, l'equip ha d'estar «al màxim» per començar a mirar «cap endavant» i no encomanar-se dels últims resultats. «Aquests dies ens han servit per carregar les piles, per estar amb la família i per centrar-nos en l'últim tram de la Lliga», afegia el badaloní, qui considerava també «molt important» haver passat aquestes vacances fora del descens. «Venim de sumar un punt molt important a Palma. Hem d'intentar que aquest darrer empat sigui un punt de partida perquè arribin les victòries, sobretot a casa». Clerc espera que aquest 2016 sigui «un bon any» per al Girona. «L'encarem amb il·lusió i amb moltes ganes. Tenim ganes de lluitar per objectius més ambiciosos».

Pedro Alcalá, tres quarts del mateix. «Aquests dies ens han servit per carregar les piles i per tornar a la feina encara amb més ganes de donar la volta a la situació. Estem amb il·lusió i al cent per cent per aconseguir-ho», valorava el murcià. Demanava un 2016 «més tranquil» que no pas l'últim any, a l'espera que el Girona «torni a guanyar partits a casa i comenci a escalar posicions a la classificació».