David Bigas es va desvincular ahir del Girona, que el tenia cedit a L'Hospitalet, i va acceptar una oferta de l'Olot fins al juny de 2017, tot i que el club de Montilivi es reserva una opció de recompra l'estiu que ve. El lateral esquerre, que havia acceptat la cessió al conjunt riberenc per poder tenir minuts, ha acabat canviant d'aires precisament «per recuperar el temps perdut». «Tot s'ha precipitat molt de pressa, a l'Hospitalet no jugava i l'Olot em volia, i a més, és al costat de casa, amb la qual cosa no m'ho he pensat. Ara només em vull centrar en el meu nou equip, a fer una bona segona volta i anar cap amunt perquè la plantilla és molt bona i es mereix ocupar una millor posició a la classificació».

Bigas, que militava al filial, va debutar amb el primer equip del Girona FC en la Copa del Rei de la temporada passada (Tenerife i Valladolid). En lliga es va estrenar en la derrota (0-1) contra el Barça B a Montilivi el desembre de 2014, formant de titular. El jugador, una setmana més tard, també va sortir en l'onze al camp del Saragossa, però la seva evolució va quedar marcada per una injusta expulsió decretada pel col·legiat Sánchez Martínez per doble amonestació a l'inici de la segona part, quan els de Machín guanyaven 0-1 gràcies a un gol de Mata. Al final el Girona va perdre 2-1 i després de complir la sanció ja no va tornar a jugar més al primer equip i va acabar marxant cedit al Sant Andreu.

«Segurament si no m'haguessin expulsat aquell dia a Saragossa tot hauria pogut anar diferent, però allò és passat i no el podem canviar», admetia el futbolista de Peralada, que farà 22 anys al juny.

L'Olot feia temps que el seguia. Avui ja s'incorporarà als entrenaments i oferirà a Rodri una alternativa de garanties a Luismi. Bigas destaca per la seva corpulència física i té un caire més defensiu, tot i que també s'incorpora bé a l'atac. Forma part de la prolífica fornada de jugadors sorgits de Girona com Gumbau, Vivancos o el mateix Marcel Serramitja, amb qui tornarà a compartir vestidor ara a la Garrotxa.