Salvat l'ensurt que podia haver significat quedar-se en els llocs de descens, com havia succeït amb els resultats que s'havien produït el cap de setmana, és veritablement l'hora de posar l'accent en allò que necessita l'equip gironí per no estar en una situació similar durant tot l'any.

D'entrada, està bé que avui ja arribi de manera oficial un golejador, tot i que es fa difícil creure que ell sol pot ser el remei a tots els mals. Per tant, seria bo seguir pensant que Mata, Jairo, Sobrino -aquest de manera especial tot i quedar-se ahir fora de la convocatoria- i Felipe, a qui aquesta temporada no hem vist en aquest capítol, també hauran de seguir aportant la seva part en aquest sentit.

Ara també ha de ser el moment de saber si realment l'equip pot comptar amb Borja García o no. Per cartell, no hi ha cap jugador fitxat el passat estiu que aixequés les expectactives que oferia el madrileny, però a l'hora de la veritat només ha estat quatre partits titular, sis més ha jugat a estones i en nou no ha ni saltat al camp. Massa poc per a un home que ve de Primera.

I en la resta, per afrontar aquesta segona part de la temporada caldrà que el tècnic i els jugadors sàpiguen a què juguen. Si s'ha de mantenir el dibuix dels tres centrals, és bàsic que els dos carrilers funcionin, cosa que fins ara només ha passat amb intermitències, a vegades massa intermitents. I si s'ha de canviar el dibuix, aleshores Cárcel encara té feina per portar aquest lateral dret que pugui donar allò que de manera específica no té l'actual plantilla, un home de contenció a la banda.

Ah, i sense oblidar que la resta de l'equip en l'aspecte individual i en el col·lectiu també ha de fer un pas endavant en la línia del que ahir va fer Eloi Amagat. Per sort, tot plegat es pot fer amb relativa tranquil·litat després d'haver salvat els mobles a Mallorca en el darrer partit de 2015 i ahir, en el primer d'aquest 2016. De totes maneres, insisteixo, això només és per no passar ensurts i evitar entrar en una fase de terror, perquè del que pugui fer l'equip al final de la lliga és difícil fer-ne una predicció. O és que tot i estar a vuit punts de les places de promoció i dos per damunt de les de descens algú s'atreveix a fer algun pronòstic?