La victòria contra el Valladolid va donar aire al Girona en la seva lluita per la permanència, però, de moment, només manté dos punts de marge respecte a la zona de descens i per sota seu té rivals amb un notable potencial econòmic com, per ?exemple, un Mallorca que es perfila com el gran protagonista d'aquest mercat d'hivern amb una inversió que podria rondar els dos milions d'euros. Dimarts es va tancar el canvi de la majoria accionarial del Mallorca que, des d'ara, estarà controlat per un grup nord-americà en el qual destaquen el milionari Robert Sarver, actual propietari dels Phoenix Suns de l'NBA; l'exbase canadenc Steve Nash (dos cops MVP de la lliga nord-americana i exjugador de Suns i Los Angeles Lakers); i Andy Kohleberg, un antic tennista professional que és vicepresident de la franquícia de Phoenix amb Sarver.

El grup ha pagat una mica més de vint milions d'euros pel 80% de les accions, preveu fer un pla per eixugar a mitjà termini el deute del club (38 milions) i ahir, en una roda de premsa a Palma, Robert Sarver ja va deixar ben clares les seves ambicions esportives: «Hem invertit amb la idea de tornar a Primera com més aviat possible, encara que sabem que els diners no garanteixen l'èxit», va dir el propietari dels Phoenix Suns, una franquícia de l'NBA per la qual Sarver va pagar 175 milions d'euros el 2004. L'entrada del grup nord-americà s'ha vehiculat a través d'una ampliació de capital, a la qual només hi han anat ells, fet que permet automàticament al Mallorca augmentar el seu límit salarial en 1.954.000 euros. Una quantitat que Sarver i la seva gent volen invertir a reforçar l'equip aquest mercat d'hivern. Tot i que en un primer moment s'havia dit que l'exblaugrana Miquel Àngel Nadal deixaria de ser el director esportiu del club, ahir Sarver va ratificar en el càrrec tant l'exjugador de Manacor com l'actual entrenador Pepe Gálvez. Fins i tot l'antic propietari, Utz Claasen, que manté un vint per cent de les accions, seguirà sent el president del consell d'administració perquè Sarver, Kohlberg i Nash tenen la intenció de se?guir vivint als Estats Units.

En qualsevol cas, però, la gestió del dia a dia del club no quedarà en mans de Claasen sinó de Maheta Molango. Aquest advocat suís, que fins ara estava treballant al departament jurídic de l'Atlètic de Madrid, arriba a Palma de la mà del grup de Sarver i serà el nou director general del club balear amb poder tant sobre els temes econòmics com els esportius.

La compra del club de futbol ja feia temps que era un objectiu de Robert Sarver. Fa uns mesos el milionari va ser a València negociant per quedar-se amb la propietat del Llevant, però l'operació no es va poder tancar.