La baixa per sanció del francès Florian Lejeune, més la ja coneguda del lesionat Richy, fa dies que generen dubtes sobre quina alineació i quin sistema farà servir el Girona per rebre dilluns el vespre el Valladolid a Montilivi (20:30). En cas que Pablo Machín vulgui mantenir el seu 5-3-2, el tècnic hauria de comptar amb un dels dos centrals inèdits en aquesta lliga (Mas o Marcelo) per acompanyar Alcalá i Olivas. L'altra alternativa és jugar amb un 4-4-2 amb Alcalá i Olivas pel mig, Clerc per l'esquerra i Aday o Llonch per la dreta. Ahir al matí, en la clàssica roda de premsa prèvia a tots els partits de Lliga, Machín va començar mantenint el seu habitual discurs -"Tenim moltes alternatives en defensa i hem de valorar quina és la millor opció"- per, tot seguir, revelar el nou maldecap: "Pedro (Alcalá) no s'ha pogut entrenar avui per uns problemes estomacals, tenia mal de panxa i no s'acabava de trobar bé, i abans de prendre una decisió haurem de veure com es troba en l'entrenament de demà (per avui)".

Machín va explicar que Javi Álamo també ha passat per aquests problemes estomacals. "Esperem que no sigui un virus que han agafat i que la cosa no vagi a més". En aquest cas, però, el jugador canari sí que està totalment descartat perquè continua lesionat en un genoll. En canvi, Aday i Pere Pons han deixat enrere els seus problemes i podran jugar dilluns contra el Valladolid. Els dos han entrenat amb normalitat des de la tornada de vacances.

A banda de Lejeune, Richy i Javi Álamo, Pablo Machín tampoc podrà comptar segur dilluns amb el nigerià Nwakali. El migcampista va marxar al seu país per solucionar temes burocràtics i encara no ha tornat. "El club em va dir que es tractava de papers relacionats amb el seu permís de treball, encara trigarà un dies més a tornar i no ens queda més solució que assumir-ho", va dir Machín sobre Nwakali que contra el Mallorca, en el darrer partit abans de l'aturada, va entrar en la seva primera convocatòria en lliga.