Fa unes setmanes, estava cantat que la gran assignatura d'aquest Girona era guanyar a Montilivi. Els resultats, a casa, eren (i encara ho són) força desastrosos. Però la golejada contra l'Albacete i haver guanyat ara fa 6 dies el Valladolid, ha netejat uns números que tot i ser encara millorables han quedat un xic dissimulats. Ara, el que realment cal millorar és l'efectivitat de cara a porteria. No hi ha manera. Es generen infinitat d'ocasions, però la pilota no vol entrar. A Alcorcón, els gironins van tancar el seu vuitè partit de Lliga sense marcar, un dels grans handicaps que ha penalitzat aquest equip des de començament de temporada.

Són 20 les jornades acumulades fins ara i en 8 d'elles no s'ha aconseguit ni un sol gol a favor. Els blanc-i-vermells no han marcat contra el Nàstic, Osca, Mirandés, Saragossa, Lugo, Alabès, Elx i Alcorcón. El botí, en aquests partits ha estat força escàs: només 2 punts de 24 possibles.

A dia d'avui, a l'espera que es tanqui la jornada, el Girona és el tercer equip menys golejador de tota la categoria. N'acumula 18 a favor i tan sols té per darrere el Mallorca (14) i el Bilbao Athletic (10). I és que només en 5 de les 20 jornades disputades fins ara, ha estat capaç de marcar més d'un gol (2 en va fer contra el Numància, Oviedo, Llagostera i Leganés; i 3 davant l'Albacete). La ratxa tampoc és massa positiva: els gironins només han marcat 4 gols en els darrers 6 partits de Lliga.