El Girona ha jugat amb foc durant tant de temps que finalment s'ha acabat cremant. Només una mica, però depenent del que faci aquest vespre a Montilivi contra el Valladolid la ferida pot ser més grossa. Des del primer cap de setmana del mes de juny del 2014, gràcies a la importantíssima victòria davant el Deportivo de la Corunya (3-1), que els gironins s'havien escapolit de la zona de descens per no tornar-hi més. Havien passat els mesos i els blanc-i-vermells mai havien tornat a caure en una de les últimes quatre posicions de la classificació. Fins a aquest darrer cap de setmana. Ha estat momentani, però pot durar uns quants dies. Els empats del Mallorca i de l'Albacete han fet que balears i manxecs passin l'equip de Pablo Machín a la taula. D'aquesta manera, els catalans han dormit en la dinovena posició. El descens és una realitat que només es podrà evitar si avui se suma algun punt contra un Valladolid que encadena dos triomfs consecutius.

Amb 2 punts de 12 i cap victòria en l'últim mes, el Girona no ha pogut escapar del perill. Semblava que començava a revifar després de superar l'Albacete i d'empatar amb el Tenerife al novembre, però no ha estat així. Les dues derrotes consecutives a casa (Còrdova i Elx) i l'empat agònic al camp del Mallorca han impedit que els de Machín deixessin enrere la part baixa de la classificació. Van evitar el descens per acomiadar el 2015, però poden encetar l'any en una de les últimes quatre posicions si avui tornen a decebre a l'estadi i perden amb el Valladolid. Els empats de l'Albacete i el Mallorca en tenen la culpa. Igualaven a punts amb manxecs i balears, però tots dos equips han sumat aquest cap de setmana, cosa que els ha permès deixar enrere els blanc-i-vermells, que sumen 19 punts i que necessiten puntuar si no volen tancar la jornada en la dinovena posició. Ara mateix, el Girona només té dos punts més que Almeri i Llagostera, i supera en 4 el Bilbao Athletic, cuer de la Segona Divisió A.

A la part alta, l'Alabès és líder en solitari (36 punts) i s'ha vist beneficiat per la sorprenent ensopegada del Còrdova, que va perdre al seu estadi contra un Mirandés que s'està convertint en la revelació d'aquesta Lliga. Els de Terrazas són sisens amb 28 punts, els mateixos que el Leganés, que continua imbatut al seu estadi.

Lekic serà presentat demà

El passat 30 de desembre, durant la Junta d'Accionistes que va servir per tancar l'any a Montilivi, el president Delfí Geli va anunciar per sorpresa la incorporació del davanter Dejan Lekic per aquesta temporada i la vinent. En un principi, es va donar per fet que l'atacant passaria avui la pertinent revisió mèdica i que seria presentat de manera oficial. A l'hora de la veritat, el dia Lekic no arribarà fins demà, després del partit contra el Valladolid. La seva presentació serà a l'estadi de Montilivi, a partir de dos quarts d'una del migdia.