El Girona ha tancat la segona incorporació d'aquest mercat d'hivern. Uns dies després de l'anunci del fitxatge de Dejan Lekic, el club acaba d'informar que ha arribat a un acord amb el Manchester City per a la cessió fins al final de temporada del defensa Pablo Maffeo. El jugador ha passat revisió mèdica, aquesta mateixa tarda ja s'entrenarà i el divendres serà presentat de manera oficial.

Malgrat que segueix apostant encara pel seu habitual 5-3-2 d'entrada en cada partit, Pablo Machín ha vist com li arriba un lateral dret. El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, fa dies que treballa en aquesta operació i, tot i el grapat d'oferiments que li han arribat, ha tingut sempre clar que l'objectiu número u és Pablo Carmine Maffeo, de l'equip filial del Manchester City. Aquest jove defensa, de només 19 anys, arriba en qualitat de cedit fins al final del curs procedent del Manchester City, una via molt explorada aquesta temporada i per la qual ja han arribat Sobrino, Lejeune i Nwakali. L'empresa que representa Maffeo és Media Base Sports, que té com a soci Pere Guardiola, assessor extern del Girona.

Nascut a Sant Joan Despí fa 19 anys i format al Levante Las Planas, Maffeo va incorporar-se, amb només 15 anys, al planter del City l'estiu del 2013 després de despuntar a l'Espanyol. Internacional sub16 i sub17, Maffeo és una de les grans promeses del planter citizen i fins i tot l'entrenador del primer equip Manuel Pellegrini el va convocar aquesta temporada en un partit de la Premier League contra el Wattford. Internacional sub16 i sub17, Maffeo (1,73 m.) és un lateral ràpid i explosiu a qui li agrada incorporar-se a l'atac.

Intens, pesat i potent, es tracta d'un lateral hàbil que fins i tot té bon xut. Una barreja de Cifuentes i Iván López per als aficionats gironins. En aquest sentit, l'únic punt que li pot jugar en contra és la inexperiència en l'alta competició. I és que malgrat que Machín sempre recorda que mai es mira el carnet d'identitat ni la procedència dels seus jugadors a l'hora de fer els onzes, el fet que Maffeo tan sols hagi jugat en filial del City (7 partits) podria suposar-li un cert desavantatge.

Tot i això, i veient com en els partits que es compliquen, Machín opta per a canviar de sistema i jugar amb una línia de quatre al darrere, Maffeo podria trobar el seu lloc concret a l'onze. En aquest sentit, la manca d'un lateral pur a la plantilla clamava al cel sobretot quan Machín es decidia a jugar amb un 4-4-2. Ha estat només en alguna ocasió, però arran dels mals resultats ja s'ha vist a Leganés, Miranda o Mallorca, entre d'altres. En aquest sentit, el perfil ofensiu dels carrilers dretans de l'equip (Javi Álamo, Aday Benítez i Sebas Coris) fa que no es puguin adaptar amb naturalitat al lateral. tampoc s'hi acaben de trobar còmodes els dos homes que hi ha ubicat Machín quan ha jugat amb aquest sistema, Kiko Olivas i Pol Llonch, ja que cap dels dos és lateral.

Ben poc conegut pel públic, Maffeo va saltar a la fama fa uns mesos gràcies a un anunci de televisió. El defensa barceloní juntament amb el davanter, ara a l'Almeria, José Ángel Pozo, van ser els protagonistes del famós espot de Cola Cao. Tots dos havien arribat de ben joves al planter del City i la casa va apostar per ells per a la seva campanya de publicitat. A més a més, l'anunci va coincidir amb l'estrena golejadora de Pozo amb el primer equip citizen.

Amb Maffeo ja lligat, el capítol d'altes aquest mercat d'hivern es podrà donar gairebé per tancat. No del tot, perquè Cárcel ja ha assegurat en més d'una ocasió que si sorgeix alguna opció molt interessant per a millorar la plantilla, es plantejaria. Aquest seria el cas de Sylla (Espanyol).

L'Espanyol i Germán Parreño

El capítol de sortides, en canvi, no està tancat. Després de l'adéu de Vivancos a l'Hèrcules el següent a sortir podria ser el central cedit pel Juventus Marcelo Djalo, que fins ara ha tingut un protagonisme nul a la Lliga. D'altra banda, Cárcel està molt pendent del que pugui passar a l'Espanyol amb el porter Francesco Bardi. Si l'italià opta per deixar Cornellà, l'Espanyol es plantejaria repescar Germán Parreño, cedit actualment a Montilivi. Si aquesta operació es concretés el Girona hauria de buscar un nou porter que competís amb Isaac Becerra.