A només un partit de tancar la primera volta, és l'hora de treure la calculadora, fer números i començar a treure conclusions. Queda el Girona-Ponferradina d'aquest diumenge i la competició arribarà al seu equador. L'equip de Machín, faci el que faci, deixarà enrere un primer tram de competició força irregular, amb massa decepcions, però també alguna alegria. Malgrat tot el que ha passat, el Girona té l'oportunitat de cloure la cinquena millor primera volta a la categoria en aquests vuit anys consecutius que acumula a la Segona Divisió A. Això sí, perquè sigui possible, li serà indispensable guanyar, quelcom que no ha fet massa vegades aquest curs a Montilivi.

Ara mateix, els gironins són dissetens a la classificació i acumulen 22 punts. Com a mínim, una cosa està clara:?ja s'han superat els 17 punts amb els que el curs 11/12 es va tancar la primera volta. Llavors, es va arribar a questes alçades de la campanya en posicions de descens. És el pitjor registre acumulat fins ara. Tot i això, l'equip s'acabaria salvant en una de les moltes permanències agòniques que s'han viscut al llarg d'aquests últims anys. Si es perd el diumenge, es tancarà la segona pitjor primera volta. Si s'empata, s'igualaran els números dels cursos 09/10 i 13/14. Però si es guanya, es deixaran enrere aquestes puntuacions, els de Machín s'enfilaran fins els 25 punts i tindran assegurat arrancar la segona volta de la competició fora dels llocs de descens.

Ara bé, una cosa és clara:?és del tot impossible aquest any calcar els 26 punts de la temporada 2010/11. I molt menys, acostar-se als dos millors registres que s'han aconseguit fins ara. En els exercicis 12/13 i 14/15, el Girona va ser capaç de plantar-se a l'equador de la Lliga amb 38 punts. Una bestialitat, això sí, que no li va servir per acabar lligant l'ascens a Primera.