El 2016 va començar de la millor manera per al Girona amb un triomf merescut i alhora curt davant el Valladolid a Montilivi (1-0). Semblava que els fantasmes s'allunyaven i es posava fi a un 2015 que, de gloriós va passar a dramàtic en sis mesos.

Els tres punts sumats contra els castellans donaven un cert marge al conjunt de Pablo Machín respecte les posicions de descens, però la derrota per la mínima de dissabte passat a Alcorcón (1-0) va tornar acostar el perill. Una vegada més el Girona, sense fer gens mal partit, veia com li tallaven les ales en el seu intent per aixecar el vol i allunyar-se de la zona calenta.

La desfeta al Santo Domingo no hauria de suposar un pas enrere en la millora en el joc oferta pels gironins en els dos primers partits de l'any. Aquesta tarda, l'equip rep el Ponferradina en un altre partit amb l'obligació de no poder fallar al clatell. I és que després de la sagnia de punts que hi ha hagut a Montilivi des de principi de curs, la pressió s'ha convertit en una companya inseparable de viatge dels gironins. "Som professionals i hi hem d'estar acostumats", recorda Machín que no ho veu com res negatiu.

Malgrat la delicada situació a classificació el tècnic sorià encara el partit des de l'optimisme i més després de veure com ja pot disposar de Dejan Lekic pel partit d'avui. El davanter serbi, amb la paperassa arreglada, podria tenir els seus primers minuts a la segona part. Més complicat sembla que pugui entrar a la llista l'altre fitxatge d'hivern, Pablo Maffeo, amb tot just tres entrenaments a les cames.

Lekic es perfila com a suplent d'entrada, tot i que Machín ja ha demostrat que no s'està de romanços i és capaç de situar-lo a l'equip inicial. Els que també tenen força números de tornar a l'onze són Florian Lejeune i Eloi Amagat. El francès va veure com Mas li guanyava la partida a Alcorcón després de complir sanció però Machín el podria tornar a la titularitat avui.

De la seva banda, Eloi Amagat, absent a Alcorcón per sanció, també podria recuperar el seu lloc en detriment d'Alcaraz. Així, per aquesta tarda només són baixa per lesió Rubén Sobrino i Richy Álvarez.

Machín confia que avui es torni a veure l'equip que va derrotar el Valladolid. Un Girona valent, decidit i que busqui el triomf des del xiulet inicial. "Si entrem bé al partit, solem generar moltes ocasions de gol. Esperem que així sigui i que tinguem efectivitat", diu Machín.

Almenys de portes en fora i qui sap si per despistar, el sorià, tot parlant del Ponferadina, recordava simplement que "ve necessitat" i que "no passa pel seu millor moment" després de sumar un punt dels darrers 12 posibles. "Poden fer un joc més elaborat o directe. Tenen gent experimentada i de qualitat", deia. Machín no pensa variar el seu dibuix tàctic talismà que l'ha acompanyat des de la seva arribada a Montilivi. De moment ni el fitxatge de Maffeo el farà variar de plans. "És un senyal d'identitat nostre. La línia és bona amb tres defenses i aquesta és la idea a seguir en principi", avisa.

Pel que fa al rival, el Ponferradina arriba a Girona amb les baixes per lesió de Diego Seoane, Dani Suárez i del davanter Jesús Berrocal que, finalment no s'ha recuperat a temps. Tampoc han viatjat, en el seu cas, per decisió tècnica el porter Alberto Domínguez, William Jebor i Andy. El tècnic José Manuel Díaz podria variar el sistema i optar per calcar el 5-3-2 amb què juga el Girona.

Insígnia per a Puigdemont

El flamant president de la Generalitat rebrà aquesta tarda a l'estadi la insígnia d'or del Girona. L'exalcalde veurà el partit contra el Ponferradina des de la llotja.