El tarannà dels gironins és poc amic de les grans demostracions públiques. Ni d'eufòria, ni d'admiració. Ara bé, al mateix temps, el caràcter gironí camina de costat amb el dels empordanesos que retratava Josep Pla. És a dir: orgullosos de ser-ho. I, com que el nou president de la Generalitat és gironí, Carles Puigdemont jugava a casa ahir en la seva visita a Montilivi on, sempre dins els paràmetres de moderació gironina, va ser aplaudit per uns seguidors als quals no els va fer falta sentir que el ja exalcalde de la ciutat deia que està convençut que veurà el Girona a Primera Divisió per deixar clar que, almenys a l'estadi gironí, Puigdemont té l'afició del seu costat.

Unes hores abans de trepitjar per primer cop la llotja del Camp Nou, el nou president de la Generalitat va passar ahir per un camp que coneix bé, ha estat habitual de la zona noble de Montilivi, on el Girona li va fer entrega de la insígnia d'or i brillants del club i d'una samarreta blanc-i-vermella amb el número 130 (Puigdemont és el 130è president de la Generalitat si es comptabilitzen junts els nou de l'època contemporània més els 121 que varen ocupar el càrrec entre els segles XIV i XVIII). "Ara no podré venir tant a Montilivi, però seguiré sent seguidor del Girona", va dir Puigdemont en un acte celebrat just abans de començar el partit amb Delfí Geli i Ignasi Mas-Bagà d'amfitrions, i la presència entre d'altres de l'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, del secretari general d'Esports, Ivan Tibau, i d'altres regidors com Eduard Berloso, Carles Ribas, Joan Alcalá i Cristóbal Sánchez o el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.

En una setmana plena d'interrogants sobre el nom del seu relleu a la plaça del Vi, i amb la presència de dos dels candidats com Muradàs i Ribas, Puigdemont es va limitar ahir a parlar només de futbol i del Girona deixant clar que "m'alegraré de les seves victòries i no em preocuparé de les seves derrotes perquè sé que el club està en bones mans". I, conscient de la decepció que va significar per a la ciutat el dolorós desenllaç de la passada temporada, el nou president de la Generalitat va acabar la seva breu intervenció assegurant que "estic convençut un club històric com el Girona acabarà jugant a Primera Divisió".

Un cop acabat l'acte oficial, Carles Puigdemont va sortir a l'exterior de la llotja de l'estadi on el públic, avisat per la megafonia amb un "Benvingut a casa, president", va aplaudir el polític d'Amer com, minuts abans, ho havia fet l'afició que s'esperava als accessos de Montilivi en el moment de la seva arribada. A l'exterior de l'estadi es van sentir els habituals crits "d'independència" mentre Puigdemont, envoltat de mesures de seguretat, era rebut a l'esplanada de tribuna pel president del Girona, Delfí Geli, l'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, i altres representants polítics que feia minuts que l'esperaven com Tibau, Casadesús o Pep Pujols. "Esperem que el Girona guanyi", va respondre Puigdemont mentre caminava cap a dins d'un Montilivi on, fins fa una setmana, accedia sense despertar l'expectació d'ahir. L'arribada del president català i les mesures de seguretat que es van prendre van fer que alguns seguidors haguessin d'esperar per força per entrar perquè un dels accessos de tribuna va romandre tancat durant uns quants minuts.

Enfilatt de ple en la muntanya russa en la qual s'ha convertit la seva agenda dels propers, com a mínim, divuit mesos Carles Puigdemont no va poder gaudir fins al final del millor partit a Montilivi del seu Girona d'aquesta temporada. Puigdemont va portar sort i, amb ell a la llotja, l'equip de Pablo Machín va brillar en una primera meitat on només el pal i el porter visitant van impedir que el resultat al descans fos més folgat que l'1-0. Després del descans, Carles Puigdemont ja no va aparèixer per la llotja. Ja no era a Montilivi i la segona visita d'un president de la Generalitat va durar només mig partit. De fet igual que la primera: el passat mes de maig Artur Mas va ser a Montilivi per veure la segona part d'un Girona-Saragossa que va acabar empat amb 1 gràcies a, precisament, un gol del central banyolí Carles Mas. Entre dos presidents han vist un partit complet del Girona.