Sis punts dels últims nou disputats (victòries a casa contra Valladolid i ahir davant el Ponferradina) han permès al Girona acabar una primera volta més aviat discreta amb bones sensacions. Més enllà dels resultats, a més a més, l'equip de Pablo Machín ha aconseguit allunyar-se notablement d'uns llocs de descens que ha tingut molt a prop en aquest primer tram de campionat. De fet, si en el darrer partit de 2015 a Mallorca Kiko Olivas no hagués fet l'empat a un en l'afegit, els gironins haurien passat el Nadal en els últims 4 llocs. Encara no un mes després, el paisatge sembla molt més encoratjador: la primera volta s'ha acabat amb 25 punts, cinc per sobre del descens que ara marca el Mallorca (20) després de la derrota d'ahir contra el Valladolid. El Girona, a més, té per davant una magnífica oportunitat per seguir fent camí cap a l'objectiu inicial de la permanència: dissabte que ve rep el cuer, un Bilbao Athletic al qual ja li treu 10 punts i que pot deixar despenjat. També té relativament lluny, l'equip de Montilivi, el Llagostera (17) i l'Almeria (18), que aquesta jornada han sumat noves derrotes.

El Girona ha acabat arreglant en els darrers partits una primera volta amb més decepcions que no pas alegries. Al final ha sumat sis triomfs, set empats i vuit derrotes, amb 22 gols a favor i 19 en contra. Els llocs de play-off són a 9 punts de diferència i els d'ascens directe, a 14. Una altre lliga per a un equip que el curs passat va tancar el primer tram de competició amb 38 punts.

El Llagostera, per la seva banda, continua enfonsat a la cua de la classificació. Els blaugrana sumen 17 punts i tenen l'Osca (22) que marca la permanència cinc per sobre. L'equip d'Oriol Alsina ha guanyat cinc partits, només n'ha empatat dos i n'ha perdut catorze, amb 19 gols a favor i 31 en contra. La perspectiva és, a més a més, poc alentadora perquè aquest proper cap de setmana han de visitar el camp de l'Osasuna.