Amb la cara, pagava. Fins a dos periodistes, van parlar-li a Pablo Machín d'"un altre Girona" el que s'havia vist ahir a Montilivi. El sorià no hi estava gens d'acord. "Crec que l'únic que ha canviat és l'encert, que ja és molt". Perquè per a ?Machín, el Girona d'ahir va ser el mateix del dia del Lugo, Còrdova o Valladolid; l'únic, és que la pilota va voler entrar. "Seguim fidels al nostre estil, reconeixibles". Només l'"efectivitat" va ser l'única variant que va permetre als gironins golejar el seu rival. I això que Machín no les tenia totes. Creia que, una vegada més, la fortuna els giraria l'esquena. "Quan he vist l'aturada de Santamaría a rematada de Jairo, he pensat ja hi tornem a ser! Però hem insistit, hem seguit i hem doblegat un rival contundent".

Només així s'explica un 4-0 que permet respirar als gironins. Tampoc gaire, això sí. No vol el sorià que ara els seus es relaxin. L'excés de confiança està prohibit al vestidor. "Quan les coses no ens sortien, dèiem que estàvem en el bon camí. Ara, tampoc hem de pensar que amb aquestes dues victòries hem d'abaixar els braços. Qualsevol et pot pintar la cara si no competeixes al cent per cent". Va redundar encara més en aquest punt de vista: "No hem jugat pitjor que en d'altres partits a casa. El que hem tingut és més encert. Ells han vingut a tancar-se, com van fer en el seu dia equips com el Còrdova, Lugo, Osca... Però el Ponferradina s'ha tancat encara més. Això ens ha permès ser pacients i fer el nostre joc".

Va voler donar encara més mèrit al triomf, recordant que "ben pocs equips han fet dos pals al nostre estadi. Ells ho han fet. I ens han incomodat moltíssim, amb una línia de cinc al darrere per contrarestar el nostre atac i una línia de quatre al mig per incomodar-nos encara més". I va insistir en la mateixa idea: "El resultat és molt important. Però tampoc ens hem de cegar. Toca seguir treballant en aquesta línia".

Content per les dues victòries seguides a casa, Machín sobretot va felicitar-se per haver tornat a guanyar un cop passada la relliscada a Alcorcón. "Visc de la realitat i aquesta em diu que portem dos partits a casa guanyant. Però el que m'importen són els punts. Són dues victòries molt merescudes. Seguim creient i creixent. Seguim sent un grup que mereix més del que té. Aquesta idea no l'he canviat pas".

El Girona tancava ahir la primera volta amb 25 punts, el que es podria traduir en una permanència pels pèls al final del curs. Machín deia ser "realista" en corroborar que "aquestes xifres diuen que patirem. Ara, si mirem per sensacions, és una altra cosa. Hi ha gent que les valora molt. He de ser crític amb les coses que fem malament, però també he de reconèixer les que fem bé. I en fem moltes més de bé que no pas de malament. Això per a mi és molt positiu".

Satisfet pel 4-0 i també per haver tornat a guanyar a Montilivi, on el sorià diu que "ens hem de fer forts". "Les sensacions diuen que podem estar tranquils", va afegir. També va elogiar la figura de Kiko Olivas, de qui va donar una dada sorprenent: "No només és dels que més ha jugat, juntament a Isaac Becerra. Sinó que és el que més duels individuals guanya de tota la Lliga".

José Manuel Díaz, realista

Quan perds per 4-0, ben poc pots dir a favor del teu equip. O fas un estrip, o et resignes a la realitat. I José Manuel Díaz, entrenador del Ponferradina, va optar per aquesta segona opció. Va ser realista, va admetre la superioritat del Girona i va criticar la "poca contundència" del seu equip en defensa.

"És un resultat dur", va limitar-se a admetre. "Quan no ets capaç de defensar cap centrada lateral, és difícil guanyar. Hem donat massa facilitats i ells han estat molt efectius", va valorar. "Amb la pilota no hem estat malament i hem tingut bones ocasions, però no hem defensat bé. Cada cop que han arribat, ens han marcat", va afegir, recordant que "el 2-0 ha estat clau" perquè els del Bierzo abaixessin els braços. "No m'ha sorprès el Girona. Juga com l'any passat tot i haver canviat algun jugador. Els que no hem estat bé, hem sigut nosaltres", va concloure.