De Girona a Cartagena hi ha prop de 750 quilòmetres. Un bon tros. Futbolísticament parlant, també hi ha diferències. Un equip és a Segona A i l'altre, una categoria per sota. Però una i altra localitat van acostar-se, i molt, aquest passat diumenge. La culpa la va tenir la visita del Cadis, el tercer element en discòrdia. Una regla de tres que, vista així, no sembla tenir gaire sentit. Però en té. Uns quants noms propis són suficients per explicar-ho.

El primer és el de Migue González. L'home que més vegades ha vestit la samarreta del Girona a la Segona Divisió A. L'autor del gol que el 2008 va permetre el club de Montilivi fer història i retornar a una categoria que havia perdut unes dècades enrere. El central que ara fa dos anys va deixar el club per seguir allargant una carrera prou dilatada. Migue, després de la breu i trista aventura a l'Huracan, debutava diumenge amb el Cadis. Ho feia a l'estadi de Cartagonova i de la millor manera possible. Titular, gol (dedicat a la filla que va tenir ara fa tot just uns quinze dies) i victòria dels seus. Va veure porteria al quart d'hora rematant una pilota a l'interior de l'àrea petita i va aguantar sense problemes els 90 minuts del 0-1 que el seu equip va poder esgarrapar. No va ser l'únic ingredient gironí. A l'onze gadità hi havia un altre futbolista que ha donat moltes tardes de glòria a l'afició de Montilivi: Jandro Castro.

L'asturià i el mateix Migue han seguit els mateixos passos des d'aquest últim estiu. Van compartir vestidor durant unes quantes temporades a Girona, han estat un any separats i van trobar-se de nou a l'Huracán. Uns mesos plegats i cap al Cadis. Jandro ja havia debutat (contra el Recreativo de Huelva, una setmana abans), però també va ser titular contra el Cartagena (va ser substituït al minut 61 per Fran Machado). Més elements. A la porteria gaditana hi va jugar Alberto Cifuentes. Mai ha defensat els colors del Girona, però el manxec ha viscut a Montilivi una de les experiències més amargues de la seva carrera. Va ser el 2010, però el diumenge encara cuejava. Alberto, jugant al Múrcia, va ser víctima de l'estrambòtic penal de Kiko Ratón que va condemnar els grana al pou del descens el 2010. Alguns aficionats del Cartagena, etern rival dels murcians, van recordar- al porter aquell fet. El porter, al tram final va celebrar amb eufòria la victòria del seu Cadis, fins al punt d'acabar-se encarant amb la grada i amb algun rival.

I per si no n'hi havia prou, un ingredient més per acabar de gironitzar-ho tot plegat. Els gaditans s'estan reforçant en aquest mercat d'hivern amb l'únic objectiu de lluitar i tenir opcions per ascendir. Han portat Migue i Jandro cap al sud (a banda de David Sánchez, l'altre reforç d'aquest hivern), però no han estat els únics jugadors amb passat a Montilivi. Ahir s'anunciava la incorporació del serbi Ranko Despotovic, que va marcar 18 gols amb la samarreta blanc-i-vermella la temporada 2010/11 abans de ser traspassat a l'Urawa Red Diamonds japonès a canvi de 700.000 euros en condició de traspàs.