Malgrat que tot just avui s'enceta la segona volta de la Lliga, les urgències provocades pels mals resultast han fet que el Girona ja hagi disputat alguns partits amb cert regust de final. El d'aquesta tarda en pot ser un altre, sobretot pel que pot suposar en cas de victòria. Assegurar els tres punts podria fer que aquest Girona es deixés anar després d'una decebedora primera part de Lliga. Un triomf suposaria, de passada, encadenar-ne per primer cop aquest curs dos de seguits, a més a més de confirmar les bones sensacions que va deixar l'equip contra el Ponferradina (4-0) diumenge passat. No serà fàcil. Gens, encara que el rival d'avui sigui el Bilbao Athetic, cuer de la categoria. I?és que la imprevisibilitat dels filials és una arma de doble tall amb la qual els gironins ja s'han tallat més d'un cop en els darrers temps. Sense anar més lluny, l'any passat el Barça B es va endur els tres punts de Montilivi (0-1). «Són els últims però tenen molt de potencial i qualitat i la poden treure en qualsevol moment. Haurem d'estar al màxim de concentrats», avisa un?Machín que ha mentalitzat els seus homes de la importància del partit.

El tècnic sorià no podrà comptar amb un dels jugadors clars en el seu esquema, com Jaime Mata. El madrileny ahir tampoc es va entrenar per culpa d'una petita lesió muscular i està descartat per aquesta tarda. Mata pateix una una microruptura de la unió miotendinosa del bíceps femoral de la cuixa esquerra, segons va informar el club. La baixa de Mata crea un problema força gros a Machín, que té en el madrileny el seu home clau en l'inici de la pressió als rivals. Sense Mata, les portes de la titularitat es poden obrir per a Felipe Sanchón o per a Lekic. Fins i tot també per a Borja García i Álamo, segons assenyalava Machín. «Mata és un dels homes amb més minuts i dels més importants per la nostra forma de jugar, independentment que ara hagués trobat el camí del gol. Em garanteix una feina i esforç que ara haurà de fer un altre», deia el tècnic. Machín es vol rumiar bé qui escull com a relleu de Mata. «Ens hem d'equivocar el mínim, no només amb el pla A sinó amb el B, per encertar qui tenim a la banqueta per a la segona part», destacava. A més a més de Mata, tampoc jugaran aquesta tarda els lesionats Richy Álvarez i Sobrino ni Nwakali, que encara no ha tornat de Nigèria. De la seva banda, Coris, malgrat entrenar-se ahir amb el grup per primer cop aquesta setmana, té pocs números de ser a la convocatòria de divuit futbolistes.

El retorn de Ramalho

Pel que fa al Bilbao Athletic, el seu tècnic, José Ángel Ziganda, va reconèixer ahir que Jonas Ramalho té força opcions de ser titular en el que ha estat casa seva les dues darreres temporades. El central basc ja va confessar que en cas de marcar un gol no el celebraria, per respecte a la seva antiga afició. Ahir Machín va desfer-se en elogis cap al basc, a qui va assegurar que el vestidor farà un reconeixement pels dos anys que ha estat al club. «El que ha donat a Girona és inqüestionable. Des de dins l'hi reconeixerem i confio que des de fora, també», deia.

Els bascos arriben amb la baixa per sanció d'"scar Gil i per lesió de Villalibre, Jurgi Oteo, Magdaleno, Guarrotxena, Córdoba i Saborit. A?més a més, l'expulsió de Gorka Iraizoz farà que el porter titular del filial i internacional sub21, Álex Remiro, vagi convocat amb el primer equip pel partit de demà contra l'Eibar (12.00) i no pugui ser avui a Montilivi. Això farà que sota pals avui a Montilivi el filial compti amb Jon Ander Felipe, un porter que ha aturat dos penals en els tres partits que ha jugat fins ara aquesta temporada. En canvi, Ziganda recupera Unai López.