La Lliga de Futbol Professional va informar ahir a la tarda que el segon període d'inscripció de jugadors de la temporada 2015/2016 acabarà el proper dilluns 1 de febrer a les 23.59 hores. La LFP va justificar aquest canvi d'horari per coincidir amb «el termini disposat en la majoria de les lligues professionals europees». En principi el termini finalitzava divendres 29 de gener a mitjanit però la LFP, d'acord amb la Federació, han autoritzat el canvi. Cal recordar que aquest mercat d'hivern ja va perdre tres dies al començament perquè es va obrir dilluns 4 a causa que el dia 1 va caure en divendres i el cap de setmana no era hàbil per començar a inscriure jugadors. A Montilivi tot segueix força aturat a l'espera de resoldre la possible sortida del central cedit pel Juventus Marcelo Djalo. El jugador barceloní no compta per a Machín, que tan sols li ha donat minuts a la Copa del Rei i a la Copa Catalunya.

Pel que fa als darrers moviments a Segona A, destaca l'arribada del davanter de l'Eibar Mikel Arruabarrena a l'Osca, que ha perdut Carlos Calvo, que marxa al Cadis. El Leganés reforça l'atac amb el jove Asdrúbal, cedit pel Las Palmas. De la seva banda, l'Almeria ha incorporat el central Esteban Saveljich (Defensa y Justicia) i el davanter Juan Ramírez (Colorado Rapids), tots dos argentins. Ahir es van reforçar també el Mirandés amb la cessió d'Oyarzun de la Reial Societat i el Valladolid, amb el retorn del veterà migcampista Borja Fernández, que arriba procedent de la Lliga de l'Índia. ddg girona

Malefici, malastrugança, pressió, por, pànic... Han estat molts els qualificatius que s'han aplicat als fluixos números del Girona com a local aquesta temporada. El trist empat contra el Lugo de la darrera jornada de Lliga del curs passat (1-1) va generar una fòbia a l'estadi alimentada jornada rere jornada pels mals resultats. La remuntada exprés del Numància, els empats contra Osca o Llagostera, les derrotes contra el Lugo, Còrdova i Elx... un grapat de garrotades a l'estadi que van fer del Girona el pitjor equip de la categoria com a local, juntament amb l'Osca. Encara gràcies que els registres fora de casa de l'equip mantenien certa distància amb un descens. De fet, fins fa quatre dies, el Girona signava millors números fora de casa que no pas a Montilivi. I?és que abans de la doble victòria contra Ponferradina (4-0) i Bilbao Athletic (2-1), el Girona sumava més punts com a visitant (12) que com a local (10). Un fet esmenat aquest 2016, on el Girona ha reaccionat, de moment, a Montilivi.

La mala dinàmica a l'estadi havia deixat el Girona a tocar de les posicions de descens i amb molts dubtes abans de l'aturada de Nadal. El canvi d'any ha suposat el punt d'inflexió que tant desitjava l'afició i el vestidor. La soferta victòria per la mínima contra el Valladolid (1-0) va donar peu a la millor ratxa de la temporada (9 punts de 12 possibles) i, de passada, va acabar amb tots els fantasmes de Montilivi. Aquesta bona ratxa ha permès a l'equip impulsar-se fins a 6 punts per sobre de les posicions de descens. A més a més, els tres triomfs seguits a l'estadi han fet recuperar en certa manera la il·lusió entre una afició molt castigada els darrers mesos. I és que abans de canviar d'any, el Girona tan sols havia estat capaç de guanyar un partit a Montilivi, contra l'Albacete (3-0) i era el segon pitjor local de la categoria només superat per l'Osca. Numància (2-3), Osca (0-0), Llagostera (2-2), Almeria (1-1), Saragossa (0-0), Lugo (0-1), Còrdova (1-2) i Elx (0-1) havien puntuat en un estadi que era una autèntica ganga. Fins a 20 punts havien volat de Montilivi dels 27 possibles en uns números alarmants que els homes de pablo Machín havien de corregir de manera urgent. I és que en els 9 partits jugats a l'estadi abans de rebre el Valladolid en el primer duel del 2016, el Girona tan sols havia sumat 7 punts a casa.

Les coses han canviat i ara el Girona encadena tres triomfs se?guits a Montilivi que li han permès no només allunyar-se del perill sinó millorar els seus registres com a local. Així ara, els de Machín són el 16è millor local millorant per exemple els números d'equips com el Numància (13), proper rival, i el Mirandés (14) a més a més del Bilbao Athletic (13), Osca (7), Almeria (13). Els 16 punts que sumen els blanc-i-vermells de locals són els mateixos que té el Llagostera. Això sí, els blaugrana han disputat dos partits.