A Montilivi van per feia. Si el dimecres es tancava la renovació d'Aday Benítez, aquest migdia el Girona ha arribat a un acord perquè Àlex Granell sigui blanc-i-vermell fins el 30 de juny del 2018. El jugador, just després d'entrenar-se a l'estadi sota les ordres de Pablo Machín, ha signat el contracte que el vincularà al club de la seva ciutat les properes dues temporades.

Malgrat tenir d'altres propostes de la mateixa categoria, Granell ha decidit «ser agraït» amb el club que li va donar en el seu dia l'«oportunitat» de debutar a la Segona Divisió A. «És possiblement un dels moments més importants de la meva carrera esportiva», ha declarat el futbolista, qui nega que s'hagi decidit quedar «per comoditat», sinó que amb aquest acord dóna «un pas endavant» amb la intenció de seguir «creixent» i «millorant».

Renovar és ara la prioritat. Granell ha estat el segon en caure. El primer va ser Aday Benítez, que vestirà de blanc-i-vermell fins el 30 de juny del 2018 després que totes les parts implicades arribessin ahir a una entesa.El vallesà, fitxat l'estiu del 2014 procedent del Tenerife, acabava contracte aquest proper 30 de juny. Fins ara ha jugat 52 partits oficials amb el Girona (2 de Copa del Rei, 48 de Lliga i 2 de play-off d'ascens a Primera) en els quals ha marcat 4 gols. Tot i la seva intermitència per culpa de les lesions, ha demostrat ser un jugador polivalent (ha ocupat totes dues bandes i fins i tot ha fet d'interior) i una peça important per a Pablo Machín, que podrà comptar amb ell dues temporades més. «Tenia alguna altra proposta al damunt de la taula i estava valorant alguna d'elles, però el projecte que hi ha aquí i les sensacions han estat prou positives com perquè es quedi», valorava ahir Cárcel. «És un jugador que pot aportar i créixer encara molt més i estem contents que pugui seguir», va afegir. El director esportiu explicava que ara la direcció esportiva es troba «a la fase» en la qual s'han de «prendre decisions» de cara el futur. Aday ha de ser el primer de més jugadors que lliguin el seu futur a Montilivi. El club ja fa temps que negocia la continuïtat de diversos futbolistes de la primera plantilla, amb major o menor èxit. «Estem treballant en tot plegat. Suposo que durant aquests propers dies, algú més podrà caure. Ja ho anirem anunciant. Hem de començar a treballar de cara l'any vinent. Hi ha casos més fàcils que no pas d'altres. Esperem tancar-ne com més millor», valorava.

Amb Aday al sac i d'altres renovacions en dansa, a Girona tampoc es perd de vista el mercat d'hivern, que no baixarà la persiana fins el proper dilluns. Segurament, Lekic i Maffeo seran les dues úniques adquisicions, però Cárcel, com ha fet al llarg d'aquestes últimes setmanes, no tancava la porta a algun altre moviment. «Sempre he dit que seguim oberts, però sincerament crec que si fem alguna cosa serà un fitxatge de cara el futur. Ens ho plantejaríem més en aquest sentit. Estic molt content amb l'actual plantilla, com he dit en més d'una ocasió. L'equip està compensat. És cert que es podria millorar i que tenim el que tenim», deia, deixant entreveure que pot passar de tot. I hi afegia un «sí, estem oberts i no vol dir que la cosa acabi així, però també estem contents amb el que tenim». I?es justificava:?«Els últims resultats ens estan donant confiança. Pot passar de tot i és evident que seguim un pèl preocupats, però hem de ser optimistes». Perquè per a Cárcel, els últims bons resultats han canviat una mica els ànims:?«No estem tranquils al cent per cent, però tenim arguments per ser positius. Hem anat tirant sense alguns jugadors importants. Lekic ja està per jugar més estona, Sobrino esperem tenir-lo en unes setmanes, Borja tan de bo li hagi anat bé el gol de l'altre dia i confio que Javi Álamo estigui recuperat».

El futur de Marcelo

Si des de Montilivi s'assegura que la porta d'entrada no està del tot tancada, tampoc ho està la de sortida. I?és que Cárcel no descarta que algun jugador de l'actual plantilla pugui marxar d'aquí al dilluns. El jugador que més opcions tindria de canviar d'aires és Marcelo Djalo. El central cedit pel Juventus, inèdit fins ara a la Lliga, tan sols ha aparegut en un partit de Copa del Rei i a la Copa Catalunya. «No sóc partidari que els jugadors marxin si no és per un tema de falta de minuts. En el cas de Vivancos (ha sortit cedit a l'Hèrcules), es tracta d'un futbolista jove amb projecció. Però crec que si hi ha d'haver alguna marxa, és perquè algú no estigui jugant. A?dia d'avui ho veig complicat», valorava al respecte. Ho feia en general, però quan se li va preguntar per Marcelo en concret, no va negar que el defensa podria fer les maletes:?«No puc assegurar al cent per cent que acabarà l'any amb nosaltres. Pot passar qualsevol cosa en qualsevol moment». Tanmateix, Cárcel encara li veu cabuda a Marcelo a la primera plantilla gironina:?«No està tenint els minuts que desitja, però és jove i té marge de millora. Estic convençut que a la llarga serà important»

Pendents de Nwakali

Un altre nom propi és el de Chidiebere Nwakali. El migcentre, cedit pel Manchester City a l'estiu i sense minuts a la Lliga (tan sols ha participat en un partit de Copa Catalunya), continua al seu país, Nigèria, sense poder-ne sortir per culpa d'un problema de papers. La situació fa gairebé un mes que dura i a girona comencen a perdre la paciència. «És un tema que no ens agrada. El club està fent tot el possible per solucionar-ho. Ell vol venir sí o sí, no passa pas de tot. Cada dos per tres ens truca», valorava Cárcel, qui explicava que «en principi» demà els arribaran «notícies» sobre el dia exacte de la seva arribada a terres gironines.

Confiança limitada amb Castro

Si és una mica més optimista amb el primer equip que fa només un mes, Quique Cárcel no les té totes amb el filial. El Girona B fa cinc jornades que no guanya i és setzè, en zona de descens a Segona Catalana. «Estic preocupat», admetia el director esportiu, qui parlava de confiança «limitada» amb el tècnic Nacho Castro. «Tenim clar que volem acabar l'any amb ell, però els resultats són els que són i hi ha un marge. Estem treballant per mirar de donar-li la volta a la situació perquè és evident que cal millorar».