Les lesions sempre són inoportunes. Són aquelles companyes de viatge que cap jugador vol tenir i que sempre arriben en el pitjor moment. Aquest cop li ha tocat a Jaime Mata, al qual la microruptura que va patir dijous de la setmana passada li farà la guitza uns dies més i li impedirà, amb forçaprobabilitat, ser diumenge a Sòria. El davanter madrileny no va participar dimarts en el partit a Blanes contra el Gornik Zabrze i ahir tampoc es va entrenar amb el grup en la sessió a Peralada. Les sensacions de Mata milloren cada dia i el davanter fa treball de fisioteràpia a les tardes a Montilivi per posar-se a punt al més aviat possible. Tanmateix, el termini de recuperació de la lesió eren en principi uns quinze dies per la qual cosa sembla difícil que pugui estar disponible per jugar diumenge contra el Numància. «Ho veig complicat perquè encara no m'entreno amb el grup però no ho sé perquè no m'han donat cap data. El míster decidirà», deia ahir el madrileny. Si finalment no pot jugar a Los Pajaritos, sí que estaria en condicions de fer-ho contra el Gimnàstic de Tarragona a Montilivi el diumenge 7 de febrer.

La lesió ha arribat en un mal moment per a un Mata que venia de marcar al Ponferradina i que veia com el fitxatge de Dejan Lekic afegia competència a la seva titularitat. El madrileny revela que «mai» havia tingut cap lesió muscular i que de mica en mica s'està trobant més bé. «Ja corro i cada cop tinc menys molèsties», revela que confia integrar-se al grup com a molt tard a principis de la setmana vinent.

El nou any ha suposat un canvi radical pel que fa a resultats del Girona a Montilivi. L'equip ha sumat 9 punts de 9 possibles a l'estadi i només la derrota a Alcorcón ha evitat el ple aquest gener. Mata, un dels pesos pesants de l'equip, reconeix que «per res del món» els dubtes havien entrat al vestidor. «Estàvem fent partits més que raonables i correctes com per tenir més punts que fins ara. Veient la feina dels companys era inevitable que els resultats arribessin», destaca. En aquest sentit, Mata considera que ells darrers triomfs suposaran oxigen per a l'equip. «La cosa es veu totalment diferent ara. Ens estava costant i tothom hi deia la seva sobre els motius. Ara hem agafat uns punts molt importants».

La parella atacant

Amb la baixa segura de Rubén Sobrino -que encara ha de fer repòs una setmana més- i la més que probable de Mata per diumenge, Pablo Machín haurà de tornar a rumiar amb quina parella atacant surt d'inici. Contra el Bilbao Athletic, els escollits van ser Jairo Morillas i Felipe Sanchón tot i que el barceloní va cedir el seu lloc a Dejan Lekic a la mitja part.

El decisiu gol del madrileny Borja García davant els bascos podria obrir-li les portes de la titularitat com a segon davanter per darrere de Jairo o Lekic. L'absència per sanció de Pere Pons farà que, molt possiblement, Rubén Alcaraz torni a l'equip i completi el trivot amb Àlex Granell i Eloi Amagat. L'altra possiblitat al mig del camp és l'entrada de Pol Llonch.

D'aquesta manera, Mata, Sobrino, Richy Álvarez, Pere Pons i el desaparegut Chidiebere Nwakali són les absències que tindrà el Girona per visitar el Numància diumenge. El carriler Sebas Coris ja treballa amb l'equip des de divendres passat i està a disposició de Machín.