Si alguna cosa havia quedat clara al llarg d'aquesta primera volta és que el gol, massa escàs a Montilivi, era responsabilitat, en gran part, de la societat formada per Mata i Jairo en atac. Tots dos s'erigien com els màxims anotadors de la plantilla i també ells venien de veure porta en la golejada de l'última jornada contra el Ponferradina a l'estadi (4-0). Però el que són les coses: quan més en forma estava la dupla, la mala sort va aparèixer de nou per deixar-la coixa. Mata, per culpa d'unes molèsties musculars, es va perdre el partit d'ahir contra el Bilbao Athletic, el primer de la segona volta. Machín tenia diverses alternatives per suplir el madrileny, però finalment es va decantar per Felipe Sanchón.

El català, acostumat a arrancar amb força les últimes temporades al Girona, no ha viscut un primer tram de calendari massa productiu. Ha jugat i fins i tot ha encadenat algunes titularitats, però el fet de no veure porteria i el bon estat de forma de competidors a l'atac com Mata i Jairo l'han anat recluint a un paper més secundari. Acumulava 19 aparicions a la Lliga (15 d'elles començant amb l'equip inicial), però feia dues jornades seguides (Alcorcón i Ponferradina) sense ni un sol minut. A més, no era titular des del 12 de desembre, quan els de Machín van encadenar la segona derrota consecutiva a Montilivi amb un dolorós 0-1 que agreujava el mal moment de forma dels blanc-i-vermells. Fins ahir, que Felipe va ser titular per primer cop en aquest 2016. Va jugar al costat de Jairo i en un onze titular que no presentava cap altra novetat respecte el que havia sumat els tres punts una setmana abans.

Només van haver de passar una desena de minuts per veure Felipe en acció. Després d'uns primers compassos de molt migcampisme, van ser els gironins els primers en avisar. Una bona acció d'Aday des de la banda dreta va servir perquè el vallesà servís la pilota cap al cor de l'àrea. Allà hi va aparèixer el més menut, Felipe, per rematar de cap. Jon Ander, ben col·locat, va evitar el 0-1.

45 minuts va durar al damunt del terreny de joc. Hi va posar empenta i se'l va veure amb ganes, però ben poc va poder fer. Massa pilotada llarga i escàs joc per terra. Veient que calia buscar un revulsiu en atac, Pablo Machín va decidir asseure'l al descans, donant entrada a Dejan Lekic, que jugava així el seu segon partit oficial amb la samarreta del Girona.

Després del partit, ja a la sala de premsa, el tècnic va explicar que "les dues opcions per suplir Mata" eren les de Lekic i Felipe i que finalment s'havia decantat pel segon perquè "és més versàtil, ajuda més al mig del camp i Lekic no està del tot bé físicament. A més, si ens equivocàvem, sempre el podíem treure (al serbi) de refresc". Així va ser i Machín va decidir canviar de cromos al descans. "Hem vist que ens calia un nou de referència i hem decidit posar-lo. Així, amb Jairo, hem pogut tenir dos rematadors al camp", va afegir.