Són dues les victòries consecutives i un altre el sentiment que respira el vestidor de Montilivi. Els jugadors, farts de veure com la sort els havia girat fins ara l'esquena, miren al futur més immediat amb un pèl més d'optimisme, sobretot després d'haver guanyat tres dels últims quatre partits. Amb aquesta dosi extra de confiança els gironins viatjaran avui cap a Sòria per intentar, demà, arreplegar el tercer triomf seguit, quelcom que fins ara no s'ha aconseguit des de principis de Lliga. Per engreixar els números, però també per confirmar que aquest Girona, per fi, ha trobat el seu rumb. "Guanyar el Numància ens ha de servir per confirmar la nostra reacció i per demostrar que estem en un bon moment i que la nostra línia de treball és bona", confessava ahir un Pablo Machín que, tot i això, prefereix seguir tocant de peus a terra recordant que el perill encara és a prop.

"És aviat encara per dir que els nostres objectius canviaran si guanyem a Sòria. Hem de seguir com sempre, intentant ser competitius cada jornada i lluitant per la permanència. Volem aspirar al màxim com hem fet en d'altres temporades, però cal encara esperar algunes jornades per veure fins on podem arribar", s'explicava, recordant que "ara mateix aquest equip està més a prop de la part baixa que no pas de dalt". Malgrat tot, no amagava que els ànims, al vestidor, són uns altres després dels bons resultats: "Sabíem que fèiem bé les coses i que érem competitius com l'any passat. Només ens faltava l'encert. És evident que la confiança ha augmentat perquè els punts sempre donen més tranquil·litat".

En aquest sentit, també va parlar de Borja García, fitxat per marcar les diferències i autor el passat dissabte tot just del seu primer gol a la Lliga. "Que hagi marcat no vol dir que tingui més o menys opcions de jugar. Fer un gol no assegura la titularitat. És el treball diari el que fa que algú jugui o no. Això li passa a Borja García i a qualsevol altre futbolista de l'equip", va dir.

Mata, fins a última hora

Seria un autèntic miracle que Jaime Mata jugués demà a Sòria. El davanter encara no ha fet del tot net de la microruptura muscular que fa dies que arrossega i que el va obligar a descansar el passat cap de setmana. No s'ha entrenat amb normalitat i se l'ha vist fent treball al marge dels seus companys. Per tant, a hores d'ara, sembla del tot improbable que viatgi amb la resta de l'expedició i molt menys que sigui titular per enfrontar-se al Numància. Tanmateix, i com sol fer Pablo Machín, el tècnic no va voler descartar del tot al madrileny. "Hem seguit al peu de la lletra el tractament del metge i els fisioterapeutes i fins demà (avui per al lector) no decidirem després de provar-lo", es va limitar a dir. Deixava a l'aire una hipotètica reaparició miraculosa, però al ser qüestionat novament, no va amagar que "s'ha entrenat al marge del grup durant tots aquests dies. Si creiéssim que hi havia moltes opcions que pogués treballar amb normalitat, s'hauria entrenat més. Som prudents i volem esperar fins al darrer moment. Millor no forçar i deixar el màxim de temps possible per veure què és el que passa". El propi jugador, tot i això, declarava a aquest mateix diari que veia "complicat" viatjar a Sòria.

En canvi, Pedro Alcalá sí que hauria d'estar en condicions per entrar a la convocatòria. El murcià, titular indiscutible a l'eix de la defensa, no va exercitar-se amb normalitat el dijous per culpa d'una sobrecàrrega, però Machín sembla que compta amb ell: "No es va entrenar, ni Aday tampoc al cent per cent, Però més per precaució que no pas perquè no puguin jugar amb el Numància. Ha estat una setmana llarga i perquè es perdin un entrenament no passarà res. En aquesta segona volta, coses com aquestes seran una constant".

Ressonància a Sobrino

El que no serà a Sòria, i a més al cent per cent, serà Rubén Sobrino. El davanter, gairebé inèdit aquest curs per culpa d'una lesió que no acaba de desaparèixer, tot just encetarà la tercera de les quatre setmanes de repòs que li va recomanar el Doctor Ramon Cugat després de l'última exploració. Tot i això, el manxec es va sotmetre ahir a noves proves per veure quina és la seva evolució. "A veure si d'aquí a poc temps ja es pot entrenar amb nosaltres", desitjava Machín.