Pablo Machín torna aquesta tarda a casa, a Sòria, per enfrontar-se a l'equip de la seva vida, el Numància, on hi va fer carrera com a jugador i tècnic. Ho farà, però, convertit ja en un home de la casa també per al Girona. Al març farà dos anys de la seva arribada a Montilivi en una maniobra gairebé desesperada de l'aleshores director esportiu, Oriol Alsina, per intentar redreçar un equip que s'enfonsava a Segona B amb Javi López a la banqueta (ja havia rellevat abans a Ricardo Rodríguez). Machín va obrar el miracle en 13 partits i la temporada passada va dur el Girona a la millor campanya de la seva història i a un minut de l'ascens a Primera. Tot i que tenia contracte en vigor pel curs actual, en una mostra de confiança el club el va renovar fins el 2018.

No hi ha dubte que si l'entrenador compleix l'actual acord serà, amb diferència, el que més partits haurà dirigit al Girona en aquesta etapa moderna al futbol professional. De fet, en la darrera jornada d'aquesta temporada Pablo Machín igualarà amb Raül Agné a 99 partits en el rànquing de tècnics que més vegades s'han assegut a la banquta en aquests vuit anys a Segona A. Machín va fer 13 partits la campanya 2013/14, 44 (42 de lliga i 2 de play-off) la 2014/15 i amb el d'avui en sumarà 23 en el curs actual. En total 80, amb 19 per davant abans no acabi el present campionat.

El preparador de Soria ha batut ja els records de puntuació que tenia Rubi (82 la temporada passada) i és el que acumula més victòries. Avui torna a Los Pajaritos, casa seva, tot i que ja mai no amaga que Girona també és un lloc molt especial per a ell.