El desembre passat, un gol in extremis de Kiko Olivas a Palma permetia al Girona no només salvar un punt contra el Mallorca (1-1), sinó també marxar de vacances fora de les places de descens. Va ser un gol psicològic. Un punt d´inflexió. Des d´aquell moment, no és que l´equip ho hagi guanyat tot, però sí que ha canviat la seva dinàmica. Ja no és tan irregular i sembla haver trobat el seu camí. Al gener, s´ha entonat. I sembla que amb el 2016, per fi s´ha instal·lat la tranquil·litat al vestidor de Montilivi. Els números són clars. El Girona és el tercer millor equip en el que portem d´any. Haver encaixat només una derrota i el fet d´haver sumat 10 punts de 15, així ho expliquen.

Els gironins van encetar el 2016 amb una victòria davant el Valladolid (1-0), abans de perdre a Alcorcón (0-1). Després ha arribat la millor ratxa del curs, amb dos triomfs consecutius (4-0 al Ponferradina i 2-1 al Bilbao Athletic) i un empat a Sòria (1-1). En total, 10 punts. Els mateixos que acumulen l´Alabès i el Mirandés aquest any, però amb una millor diferència que el conjunt basc i l´equip de Terrazas. Els blanc-i-vermells han marcat 8 gols i n´han encaixat 3.

Només hi ha dos conjunts que acumulen millors números. Un d´ells és l´Elx, a dia d´avui setè a la classificació. Els il·licitans no han perdut en el que portem de 2016 i hi acumulen 3 victòries i 2 empats: 11 punts de 15 possibles. Però l´equip més en forma d´aquest any és, sense cap mena de dubtes, el Leganés. És l´autèntica revelació de la temporada, actualment és segon a la taula i porta 13 punts aquest any gràcies a 4 triomfs i un empat.

L´altra cara de la moneda la protagonitza el Llagostera, que és un dels tres equips que encara no sap el que és guanyar un partit aquest 2016. Els blaugrana tan sols han arreplegat un punt en les últimes 5 jornades pe culpa de les 4 desfetes i l´empat que acumulen. El mateix botí que ha estat capaç de sumar el Ponferradina, que tampoc se n´acaba de sortir darrerament. Però el pitjor conjunt d´aquest any és el Bilbao Athletic. L´actual cuer de Segona A ha perdut tots els partits que ha jugat durant el mes de gener: 5 derrotes, cap punt i només 1 gol a favor.