Cristian Herrera, l'últim fitxatge del Girona en el mercat d'hivern, va acaparar ahir bona part de la roda de premsa de Pablo Machín prèvia al partit de demà contra el Nàstic. L'entrenador no va deixar passar l'oportunitat per aplaudir l'arribada d'un futbolista "que ens pot donar moltes coses que no tenim" i al qual va considerar "aprofitable des de ja". En aquest sentit va deixar oberta la possibilitat que ja pugui debutar en el derbi contra els tarragonins, perquè per al tècnic "està en un moment òptim, ha fet uns entrenaments molt bons i l'únic que li falta és competició". Herrera va fitxar dilluns poc abans que es tanqués l'última finestra del mercat d'aquesta temporada procedent de l'Almeria, on amb prou feines ha tingut oportunitats. El Girona, segons Pablo Machín, "hauria pogut tancar la plantilla amb Lekic, però les circumstàncies del mercat ens van plantejar la possibilitat de portar un futbolista que a l'estiu havia estat impossible incorporar i que, segurament, tampoc hauria vingut el vinent".

En aquest sentit l'entrenador del Girona va donar molt valor a les ganes que Herrera va mostrar per acabar a Montilivi. "Ell tenia clar que volia venir aquí, perquè ens coneixia de la temporada passada i som un equip del grat dels jugadors. Ha cregut en el projecte i això és important perquè vol dir que el club té una senya d'identitat, que està fent les coses bé", va valorar el preparador sorià. Com és habitual quan l'equip juga a casa Machín no farà convocatòria fins diumenge abans del partit. Serà aleshores si es confirma que Cristian entra a la convocatòria i té opcions de debutar o caldrà que s'esperi, almenys, set dies més.

Per rebre el Nàstic els gironins recuperen Pere Pons un cop complert el partit de sanció davant del Numància. Coris i Mata també estan perfectament disponibles (a Sòria va sortir de reserves) i opten a la titularitat. Ahir el tècnic va explicar que l'únic dubte a banda dels lesionats de llarga durada com Richy i Sobrino, i Marcelo, que té galteres, és un Pol Llonch que ahir es va retirar de l'entrenament per unes molèsties als abductors. "Esperem que no sigui gaire res però quan un futbolista no acaba la sessió és que alguna cosa té", va subratllar el preparador. Aday, que aquesta setmana ha sigut víctima d'una gastroenteritis, també treballa amb normalitat i no tindrà problemes per estar disponible.

Un Nàstic "molt perillós"

Feta l'anàlisi dels noms propis, Machín va passar a disseccionar el rival de demà, un Nàstic que considera "molt perillós" a domicili posant els exemples de les seves victòries en estadis tant complicats com el de l'Alabès o el del Mirandés. Els grana arribaran a Montilivi amb la moral pels núvols després d'haver-se situat en llocs de play-off gràcies a la seva victòria de diumenge passat contra el Tenerife (2-1). Entre el Girona i l'equip de Tarragona hi ha 8 punts de diferència, els mateixos que separen els blanc-i-vermells de la promoció d'ascens.

"El Nàstic serà un rival molt complicat i nosaltres, que portem una ratxa que no és res de l'altre món, sembla que estem fent una cosa excepcional i això ens pot fer relaxar", va argumentar el tècnic. Segons Machín "ells han canviat respecte a inici de temporada, són un equip més fiable i compensat i, a més, el derbi farà que vinguin acompanyats d'una afició que es farà sentir al camp. Tant de bo això també serveixi per esperonar la nostra gent i que Montilivi presenti una bona entrada". A l'hora d'analitzar els jugadors rivals l'entrenador va admetre que "(Achile) Emaná és un futbolista determinant que últimament marca les diferències però al seu costat hi ha molts altres bons jugadors". Això sí, Pablo Machín va tornar a insistir que "si competim tal i com ho hem fet el 80% de les vegades a casa, on encara no he vist cap rival que fos superior a nosaltres, penso que tenim moltes opcions de guanyar".

Sobrino i Richy

La compareixença de Machín també va servir, com sol ser habitual, per conèixer l'estat dels lesionats, en especial un Rubén Sobrino que continua sense fer net i de qui ja no hi ha possible data de reaparició. Si a principis d'any, després de visitar el doctor Ramon Cugat, es va concretar un mes de repòs per resoldre les molèsties al peroné, aquesta setmana ha estat sotmès a una revisió que, si ve ha demostrat que el futbolista evoluciona bé, "ho fa a un ritme lent i no forçarem la seva reaparició". Machín va dir que "volem que quan torni ?po?guem gaudir del millor Sobrino i ell, de la seva feina" i va deixar clar que "de moment el deixo a mans dels recuperadors i fins que no el vegi al camp no hi pensaré, tot i que tinc clar que farem un salt de qualitat quan reaparegui". També va més lenta del previst la recuperació de Richy després d'operar-se el menisc: es preveia una baixa de 6 setmanes i ja les ha superat.