Els derbis, per definició, són partits imprevisibles. Pot passar de tot i com a tal, Montilivi les ha vist de tots els colors cada cop que un equip català ha visitat l'estadi. Des del 2008, any en el que es va recuperar la Segona Divisió A, s'hi han jugat fins a 15 partits d'aquesta mena i no sempre la sort ha caigut a favor del bàndol local. És més, Només un terç d'aquests duels han acabat amb victòria gironina (5). L'última va ser el passat mes de maig, amb un 1-0 contra el Llagostera.

D'aquests 15 derbis, a banda dels 5 triomfs també hi ha hagut fins a 6 empats i 4 derrotes. L'última desfeta va produirse el mes de desembre del 2014, quan el croat Alen Halilovic va permetre al Barça B emportar-se els tres punts (0-1). Precisament, el filial blaugrana és l'equip que més li ha fet la guitza al Girona davant el seu públic. Fins a tres cops ha guanyat a Montilivi i només hi ha perdut una vegada (el curs 12/13, amb el gironí Gerard Deulofeu a les seves files).

El Nàstic, el rival d'avui, no visita aquest escenari des de la campanya 11/12. En aquella darrera ocasió va marxar amb una desfeta (3-2), com també els cursos 08/09 i 10/11, per la mínima i idèntic resultat: 2-1. L'única vegada que els tarragonins han guanyat a terres gironines en aquests darrers anys a Segona A va ser en l'exercici 09/10, per 0-2. L'altre equip català que ha trepitjat Montilivi al llarg d'aquests últims anys ha estat el Sabadell. Amb els arlequinats sempre s'ha empatat. Quatre temporades consecutives i també quatre igualades (dos 0-0 i dos 1-1). L'últim derbi que ha viscut l'estadi va ser el passat mes de setembre. Va ser contra el Llagostera i va acabar amb taules (2-2).

Com a molt, tretzè

Després d'empatar al camp del Numància el Girona tancava la passada jornada en la tretzena posició. Precisament, aquest és el sotre que, com a màxim, podria assolir si avui puntua davant el Nàstic. Els empats d'ahir de Numància i Tenerife van fer que tots dos equips superessin els catalans, que ara són quinzens, a la classificació. Un empat o una victòria aquesta tarda permetria als de Machín recuperar el tretzè lloc. Si guanya, s'enfilarà fins als 32 punts i s'hi quedarà en solitari. Si signa taules, en tindrà 30 i empatarà amb sorians i canaris, però amb millor gol average.