Tot i no passar de la mitja entrada, Montilivi va recuperar ahir amb el derbi un ambient de futbol que feia dies que a Girona estava oblidat. Enterrat per les decepcions que l'equip local s'havia acostumat a col·leccionar des d'aquella infausta tarda del 7 de juny contra el Lugo, que el mig miler de seguidors del Nàstic que va ser ahir a l'estadi es van encarregar de recordar amb crits de "Lugo, Lugo!". Però tot ha sigut entrar al 2016 i poc a poc les alegries tornen. El Girona no va poder enllaçar ahir la quarta victòria seguida com a local, però l'empat va ser celebrat com si el partit s'hagués guanyat ateses les circumstàncies (la determinant expulsió de Lekic als 20 minuts).

Segons l'estadística oficial del club, 4.512 espectadors van ser ahir a l'estadi, tot i que feia la sensació que n'hi havia més o que estaven predisposats a posar color a la grada més que no pas en tardes anteriors. La presència de mig miler de seguidors visitants, que van començar el partit molt actius i que amb el marcador a favor van arribar al clímax, també va servir per esperonar l'afició local, que ja se sap, és difícil que es faci escoltar. Ahir, però, Montilivi va tornar a rugir i al final, sobretot després de l'1-1 de Mata, es va silenciar el públic visitant.

Feia quatre anys que els tarragonins no trepitjaven l'estadi després que les últimes tres temporades haguéssin jugat a Segona B. Hi va haver rivalitat, al camp i a la grada, i al final un punt per a cada equip molt més celebrat pels locals que no pas pels visitants. A la llotja l'expedició tarragonina va estar liderada pel president Josep Maria Andreu. Curiositat: Els visitants van estrenar la seva tercera equipació, blau-cel, similar a una que té també de suplent el Llagostera.

Després del derbi contra el Nàstic el Girona suma 30 punts en 23 jornades i es manté en una zona relativament tranquil·la de la classificació, amb cinc punts de coixí respecte el descens, que segueix marcant l'Albacete (25), i a vuit de distància del play-off d'ascens, que dibuixa la sisena plaça del Mirandés (38). Els gironins han ampliat l'avantatge respecte el Llagostera fins els 12 punts, però mantenen el mateix marge respecte altres rivals de la zona baixa com l'Almeria i l'Albacete que també han empatat aquest cap de setmana.

Tarda d'estrenes

El partit contra el Nàstic també va servir pel debut de dos dels tres reforços d'hivern. Lekic ja feia dies que estava jugant però no Cristian Herrera, que va arribar dilluns, ni Pablo Maffeo. Al final Machín els va donar l'alternativa a tots dos. Primer a l'exdavanter de l'Almeria per Clerc, i després al lateral cedit pel City en el lloc de Borja Garcia. Van ser uns minuts més aviat testimonials però en el cas del canari, se'l va veure actiu, tot i que desafortunat en la rematada com va quedar clar en l'ocasió final que va desaprofitar.

Tot i que el lloc natural de Maffeo és el de lateral dret, el tècnic del Girona el va situar al carril esquerre, amb Kiko Olivas, Lejeune i Alcalá de centrals, i Javi Álamo a la dreta.