De tant en tant, Pablo Machín es deixa anar. És habitual veure'l dret, mirant el partit, donant instruccions i anotant quatre coses a la seva llibreta. Poc més. Però hi ha tardes en què l'eufòria el pot. Ahir va ser una d'elles. Al segon temps, potser encomanat pel que es vivia a la gespa o pel que li transmetia la graderia, va gesticular més que mai, animant l'afició i també els seus. Al final la victòria no va arribar, però el sorià va quedar satisfet com mai amb el que li havien ofert els seus jugadors i també els seguidors del Girona, que per fi van fer de Montilivi un camp amb ambient. Machín va valorar l'"ambició", la "valentia" i també "l'esperit" que havia mostrat el seu Girona en un derbi d'alt voltatge. Va admetre que havien estat "millors" que el Nàstic i que fins i tot s'hauria pogut guanyar. I va destacar la "comunió" entre l'aficionat i el jugador. Això sí, no va amagar que, com ha passat en tantes ocasions, la sort els girés l'esquena quan menys ho mereixien: "Ha quedat demostrat que ens costa sang, suor i llàgrimes anar sumant. Ara, el punt és molt positiu".

"Hi ha empats amb regust de victòria i aquest n'és un. Hem merescut sumar-lo i fins i tot hem tingut una opció molt clara de Cristian al final. Em quedo sobretot amb l'esperit de l'equip. Toca seguir en la línia que estem portant. Un cop més, és difícil explicar com és que no tenim un premi més gran", va arrencar un Machín que admetia que els gironins havien sigut "millors" que el Nàstic a la gespa "però no pas al marcador", que és el que mana. "El Nàstic ha sigut una mica inferior i el mèrit ha estat nostre. Hem sigut valents, pressionant al camp rival i no deixant-lo que entri. La valentia és el que ens ha donat aquest premi".

També va admetre que l'expulsió de Lekic va "condicionar" el partit, afegint que "si hem estat capaços de generar molts problemes al nostre rival amb deu homes, estic convençut que tenint Lekic al camp ho hauríem tingut encara més fàcil". I va explicar també que al descans, amb 0-1 en contra i un home ?menys, va dir als seus homes que "ho havíem de donar tot al camp, sense tirar-nos enrere, arriscar en les accions individuals i pressionar a dalt". I si bé en moltes ocasions ha lamentat que la sort ha girat l'esquena al Girona, ahir també en va parlar, però des d'un altre punt de vista: "Cada dia hi crec més. Abans sempre deia que s'havia de buscar, sobretot després del fatídic partit que tots coneixem (el del Lugo). Crec que pot influir. No sé si dir-li sort, encert o convenciment a l'hora d'intentar-ho. Abans teníem moltes ocasions i no entraven. Ara, amb el nou any això sembla que ha canviat. Seguim puntuant i anem, pas a pas, complint els nostres objectius".

Finalment, va felicitar-se pel bon ambient que es va viure a l'estadi. "El públic hi entén i valora l'esforç. Ha vist que estem fent bons partits. Estic encantat amb l'afició. Hi ha hagut molt bona comunió entre els nostres seguidors i l'equip. Hem estat capaços de minimitzar l'afició del Nàstic".

La sinceritat de Moreno

Cada entrenador és un món, encara que la majoria solen escombrar cap a casa. N'hi ha pocs que són crítics amb el seu propi equip i, a la que poden, hi veuen llum on només hi ha hagut ombra. Vicente Moreno, entrenador del Nàstic, va ser un tècnic sincer a la sala de premsa de Montilivi. Va admetre marxar "trist i fastiguejat" per l'empat final. No estava "gens content" amb el que havia vist i no va amagar que, tot i haver jugat 70 minuts amb un de més, el Girona va ser superior en moltes fases.

Sense pèls a la llengua i visiblement resignat, va ser sincer. I fruit d'aquesta sinceritat, va enumerar les "moltíssimes coses" que no li havien agradat dels grana. "Se'ns havia posat molt bé el patit. Amb el marcador a favor i un home més, la sensació és que ho teníem tot de cares i que podíem anar a més. Tot, sabent que al davant teníem un bon equip que ens podia encara complicar les coses", va encetar. I així va ser. "El normal hauria estat guanyar. A l'hora de la veritat, fins i tot hauríem pogut perdre. No marxem contents. Hem tingut alguna ocasió, però la realitat és que el Girona ha sigut millor que nosaltres amb deu. Fins i tot, ha tingut una bona ocasió al final per guanyar. He de felicitar-los pel seu treball i esforç. Han fet un molt bon partit. Potser hem tingut por de perdre el botí que teníem a favor".