S'han resistit, però definitivament els 30 punts ja són aquí. S'ha hagut de superar l'equador de la Lliga, de posar-hi una mica de suspens i d'esperar 24 jornades perquè el Girona s'hagi instal·lat en la trentena. Una xifra que, per ella mateixa, no aporta cap benefici en l'aspecte classificatori, però sí que es pot convertir en un estímul psicològic per a la plantilla, que pot veure així l'objectiu de la permanència més proper, quan encara queden un grapat de jornades per disputar-se. Es pot somiar pujar a Primera o fer el play-off per intentar-ho, però la realitat diu que el vestidor sospira per cobrir, com abans millor, la famosa cinquantena de punts que solen certificar la salvació. De moment, en queden 20 per davant. El cas és que ja se n'han cobert 30, una xifra que alguns d'aquests últims anys s'ha resistit força menys. O al contrari:?hi ha hagut temporades en les quals fins i tot ha estat necessari esperar més temps per arribar-hi.

Una cosa és clara:?les diferències entre la present campanya i l'anterior s'accentuen, sobretot, si es comparen amb coses com aquesta. Enguany, el Girona ha necessitat 24 jornades (una volta sencera i tres partits més) per arribar als 30 punts. L'any passat, en va tenir prou amb 15 setmanes de la competició per aconseguir-ho. Una bestialitat. Aquest curs, els 30 punts arriben acompanyats d'un tretzè lloc a la classificació i d'una distància respecte al descens més que acceptable (5 punts). La promoció per pujar, això sí, queda una mica més lluny:?8 punts. En canvi, un curs enrere, la trentena va arribar després d'empatar al camp de l'Osasuna, a finals de novembre, i amb els blanc-i-vermells en la segona posició de la taula. Encara menys temps va necessitar la temporada 12/13, amb Rubi a la banqueta. En 14 jornades, va cobrir els 30 primers punts del campionat. Aquell any, també ocupava el segon lloc quan hi va arribar.

Més del doble de partits van ser necessaris perquè la trentena fos una realitat a l'exercici 11/12. En aquella ocasió, va ser a la jornada 32 (quan només en quedaven 11 per al final de Lliga) quan l'equip s'hi va plantar. Era el dia en el que Javi Salamero debutava com a entrenador a Montilivi. Aquella tarda, victòria per la mínima contra el Deportivo de la Corunya a l'estadi (1-0). Una petita alegria, encara que els blanc-i-vermells tancarien el cap de setmana en zona de descens (19ens). També s'han necessitat més de les 24 jornades actuals en els cursos 13/14 i 09/10. En totes dues ocasions, els 30 punts no han arribat fins a la jornada 26. Amb Narcís Julià a la banqueta, després d'un Real Unión-Girona (1-1) i tancant la jornada en 16ena posició. I?amb Javi López, gràcies a la golejada davant el Lugo (6-0), encara que en aquesta ocasió els gironins no van poder escapolir-se de les posicions de descens:?eren 20ns.