El futbolista de Canals, Natalio Lorenzo, es va estrenar amb la samarreta del Llagostera en l'últim partit davant el Lugo (0-0) disputat a Palamós. Procedent del Numància, el jugador valencià va gaudir de la titularitat davant els gallecs i va finalitzar els 95 minuts rendint a un bon nivell. No va poder contribuir a trencar la sequera de triomfs que acumulen els d'Oriol Alsina -ara ja s'enfilen a vuit jornades sense vèncer-? però les millors ocasions dels gironins van passar per les seves botes. Tot i el munt de partits sense saber què vol dir guanyar que acumula el Llagostera, Natalio explica que les sensacions a la plantilla són "bones" i que els jugadors "tenim ganes d'anar a Vitòria a sumar-hi els tres punts perquè és l'únic resultat que ens serveix".

Del seu debut a l'onze titular quan tot just havia aterrat a la Costa Brava, Natalio explica que "personalment estic content perquè vaig aguantar físicament bé tot el partit, però un xic trist perquè no vam aconseguir l'objectiu principal". Amb dinou jornades per endavant per posar el punt i final a la Lliga, la dificultat de salvar la categoria és gran però els llagosterencs no desistiran en l'intent. La recepta de Natalio amb vistes a aconseguir una salvació que ara mateix es troba a 7 punts de distància és "mantenir la porteria a zero, continuar generant ocasions i sobretot materialitzar-les". Si és així, el davanter del Llagostera considera que "a partir d'aquí segur que anirem cap endavant".

Un bon precedent per a confiar-hi és el partit de la primera volta contra l'Alabès. En el duel de la tercera jornada, l'actual líder de la Segona A i proper rival dels d'Alsina, va caure per 3 a 0 en el partit disputat a Palamós gràcies a les dianes de Pitu de penal, Juanjo i el brasiler Giva. Va ser la primera victòria dels gironins a la Lliga i els primers punts els van fer escalar fins a la catorzena plaça. Aquell partit va estar marcat per les expulsions de dos homes del conjunt basc (Carpio i Manu García) que van aplanar el camí de la victòria per als d'Alsina. Dumenge, l'Alavés de Bordalás, en clara línia ascendent, posarà les coses molt difícils als del Gironès. En aquest sentit, de les possibilitats de donar la campanada a Mendizorrotza i guanyar per primera vegada a domicili, superant un Alabès que només ha perdut un partit en les últimes onze jornades, el nou davanter blaugrana aposta per no trencar-s'hi el cap. "No és bo que mirem els números de l'Alabès, ni obsessionar-nos amb la classificació, sinó que hem de mirar de guanyar deu o onze partits". El valencià té un missatge per a aquells que ja condemnen els llagosterencs abans d'hora. Natalio els adverteix: "molta gent ens dóna per morts, però estem més vius que morts". Per a aquells aficionats del Llagostera que estan un pèl desanimats i vegin el got de la permanència mig buit, Natalio els envia unes paraules d'optimisme. "Els diria que hi confiïn. Jo he vingut aquí perquè hi crec i el vestidor també".

Si Natalio va ser la sisena incorporació amb la Lliga ja en marxa, dimarts va ser Fofo qui va augmentar la nòmina de davanters. Per a Natalio, que hi hagi més competència és "millor" perquè això repercutirà "positivament en el col·lectiu". De la seva adaptació després de deixar la Sòria per instal·lar-se a Palamós, Natalio no hi veu cap problema. "Sóc de València i m'encanta la costa i el clima mediterrani. Per tant, tot i que no coneixia Palamós, m'hi adapataré de seguida".

Pel que fa als rivals de la part baixa que millor s'han reforçat en el ja exhaurit mercat d'hivern, Natalio destaca "el Mallorca, que ho ha fet a cop de talonari; l'Osca, que s'ha reforçat amb un bon davanter de Primera, i penso que nosaltres també. Ara toca demostrar-ho".

L'Alabès recupera efectius

D'altra banda, el rival de diumenge, l'Alabès, recupera efectius per al partit. El tècnic José Bordalás podrà comptar amb el migcampista Jagoba Beobide i amb l'extrem Facundo Guichón que dimarts no es van entrenar, i que estaran en condicions de jugar. També hi podria ser Hernán Bernardello, el darrer fitxatge del conjunt basc que ha arribat procedent del Newell's Old Boys.