Potser no hi serà Dejan Lekic però sí que seran a l'Alcoraz, diumenge, els altres tres davanters centres purs del Girona Mata, Cristian Herrera i Jairo. La missió és ben clara:?marcar i guanyar. El conjunt de Machín ha pagat força cops aquesta temporada la manca de gol però darrerament sembla haver recuperat la punteria i, de passada, ha trobat el camí dels resultats. Diumenge a Osca, el Girona es trobarà un equip ferit que intenta escapar-se, de mica en mica, de la zona de descens. Els aragonesos van canviar d'entrenador (Anquela per Tevenet) fa uns mesos i s'han reforçat de valent aquest mercat d'hivern per intentar no patir tant. De moment, però, hi ha un aspecte que no aconsegueixen solucionar, que és la fragilitat defensiva. Els aragonesos acumulen 13 jornades consecutives encaixant gols ininterrompudament. Un fet que fa dies que ha encès les alarmes i que fa que Anquela treballi especialment en defensa. A més a més de les 13 jornades encaixant, els aragonesos també van rebre gols en els dos partits de Copa contra el Vila-real del mes passat, la qual cosa eleva a 15 els partits seguits sense deixar la porteria a zero.

Cal remuntar-se al 31 d'octubre per trobar el darrer partit en què l'Osca va mantenir el zero a la seva porteria. Va ser en la victòria contra el Numància (2-0). Des de llavors, els aragonesos no ho han aconseguit repetir. Han estat 15 partits en què els blaugrana han sumat tan sols dos triomfs i cinc empats, a més a més d'una victòria contra el Vila-real a l'Alcoraz a la Copa. Tevenet va ser destituït després del 2-0 amb el Llagostera i des de llavors, Anquela no troba la tecla. El tècnic andalús ha alternat el 5-3-2 amb el 4-4-2 però no ha aconseguit acabar amb la sagnia de gols encaixats. Tampoc el l'alternança a la porteria entre Franco i Whalley ha servit per frenar-la. De fet, només 6 cops l'Osca ha deixat la porteria a zero (un contra el Girona).

L'Alcoraz, una olla a pressió

Una altra de les debilitats d'aquest Osca és el seu rendiment a l'Alcoraz. El conjunt aragonès tan sols ha guanyat 2 partits a casa (la resta han estat 4 empats i 5 derrotes) i és amb només 10 punts el pitjor local de la categoria. En aquest sentit i per tal de revertir d'una vegada per totes la situació el club ha engegat una campanya per la qual cada abonat disposa d'una invitació de franc. Això ha movilitzat la gent que empesa per la victòria contra l'Albacete (3-1) en el darrer partit a l'Alcoraz i l'empat a Tenerife (1-1) del passat cap de setmana veu en el partit davant el Girona la plataforma de llançament cap a la zona tranquil·la. Ahir s'havien superat les 1.500 invitacions la qual cosa assegura un molt bon ambient per ?diu?menge.