Acabat d'aterrar, com aquell qui diu, a Girona, Cristian Herrera tot just ha completat una setmana i mitja d'entrenaments. Tot i això, el davanter canari, incorporat el darrer dia del mercat d'hivern procedent de l'Almeria, s'ha guanyat de seguida la confiança de Pablo Machín. Herrera ja va debutar ?diu?menge passat a la segona part en el partit contra el Nàstic a Montilivi i avui, a Osca, podria estrenar-se per primera vegada com a titular de blanc-i-vermell. La baixa per lesió de Dejan Lekic li obre de bat a bat les portes de la titularitat. I és que amb Felipe Sanchón a casa i Jairo Morillas molest per la suplència en el derbi, Herrera es perfila com el gran candidat a acompanyar Mata avui. "El míster decidirà. Jo simplement vull aportar coses l'equip", assegura l'atacant.

Herrera tenia molt clar que no continuaria a Almeria i que el Girona havia de ser el seu destí. Encisat per l'estil de joc del conjunt de Pablo Machín i per les virtuts que li va explicar del club Miguel Ángel Cifuentes, excompany seu a l'Elx Il·licità. "Tenim un joc que em convé perquè juguem amb dos davanters que participen molt i tenen moltes ocasions. A més a més, Cifuentes em va dir que era un club familiar, tranquil i compromès. No m'ho vaig pensar gens", assegura. El canari va triar Montilivi malgrat haver rebut interessos i propostes d'equips com el Llagostera, Albacete i, sobretot del Numància a darrera hora.

Herrera és un perfil de davanter del tot diferent a Lekic i Jairo Morillas. "No em considero un nou de referència sinó més de caure a les bandes i moure'm. Tinc mobilitat i m'agrada encarar i xutar", explica Herrera. En aquest sentit, el canari té encantat Ma?chín amb la seva feina als entrenaments i molt probablement avui serà titular a Osca. Herrera ha arribat a Montilivi amb moltes ganes de reinvidicar-se després de mig any a Almeria on cap dels tres entrenadors que va tenir (Sergi Barjuan, Joan Carrillo i Néstor Gorosito) van confiar-hi. "Em vaig assabentar de coses estranyes però ja està. No em posaven. Era la seva decisió tècnica".