Avui fa exactament 80 dies del passat 29 de novembre. Un dia qualsevol, si no és perquè llavors l'Oviedo va encaixar la seva última derrota. Des d'aquell ja llunyà 2-1 al camp del Còrdova, l'equip que entrena Sergio Egea no sap el que és perdre. En total, són 10 les jornades que els asturians acumulen imbatuts i amb aquesta impressionant marca es presentaran aquest diumenge a l'estadi de Montilivi per enfrontar-se a un Girona que, precisament, també viu el seu moment més dolç amb cinc setmanes sense caure derrotat.

«Té molt de mèrit una ratxa així en una Lliga tan complicada i exigent com ho és aquesta», declarava Egea just després de tombar el Tenerife (1-0) i d'acumular així la desena setmana de competició consecutiva puntuant. En tot aquest temps, l'Oviedo ha acumulat 5 victòries i el mateix número d'empats. O?el que és el mateix: 20 punts dels últims 30 possibles, una ratxa que l'ha enfilat fins la tercera posició, amb 42 punts i a només un del Leganés, que marca l'ascens directe.

Enratxat ho està el conjunt asturià i també en un gran estat de forma es troba el seu davanter i pitxitxi José Verdú Nicolás Toché. El murcià ha marcat 7 dels últims 11 gols del seu equip i és el tercer màxim anotador de la categoria amb 12 dianes, només una menys que Sergio León (Elx) i David Rodríguez (tots dos amb 13). «És un golejador. Sempre està a punt, al seu lloc i amb una gran intuïció per treure petroli de qualsevol jugada», el defineix l'argentí Sergio Egea. En canvi, el company de Toché a la davantera, Mamadou Koné, viu una situació totalment contrària. Res, però, que preocupi el seu entrenador:?«És un gran futbolista i un gran professional. Tots els jugadors tenen bons i mals moments. Ell s'està entrenant molt bé i estic segur que ben aviat serà el Koné que tots coneixem».

Tots dos davanters saltaran diumenge al damunt de la gespa de Montilivi, un estadi que no trepitjarà el central Héctor Verdés, que serà sancionat al ser expulsat contra el Tenerife. Tampoc hi serà el també defensa Borja Gómez, lesionat de gravetat al genoll el passat mes de gener. D'aquesta manera, el que va ser jugador del Lugo la temporada passada i que tan mal record va deixar a diversos futbolistes del Girona, no visitarà de nou Girona uns mesos després d'aquell fatídic desenllaç de Lliga.