Dimecres, el Comitè de Competició confirmava que Florian Lejeune haurà de descansar aquest cap de setmana, però tot i la important baixa del central francès, no tot són males notícies per a Pablo Machín. El sorià, com sol fer cada divendres, va esclarir quin és l´estat actual de la seva plantilla i de motius per estar content en tenia uns quants. És cert que, una setmana més, no podrà comptar amb el lesionat Rubén Sobrino i que Marcelo Djalo encara no ha fet net d´unes galteres que ja fa massa dies que arrossega. Però Machín sí que tindrà a disposició Dejan Lekic, Javi Álamo i Richy Álvarez. Els dos primers van ser baixa a Osca per unes molèsties, mentre que el gallec rebia ahir l´alta mèdica i posava punt i final a dos mesos de lesió, amb operació inclosa.

«Leka (mot que té Lekic al vestidor de Montilivi) està bé. No va jugar a l´Alcoraz per precaució, però ja el tenim a disposició», explicava Machín. No serà l´única novetat a la convocatòria: «Javi Álamo també està bé», afegia. El canari, amb mil i un maldecaps al genoll, tampoc va viatjar a Osca. A la convocatòria, tot i que no està al cent per cent, també hi podria ser Ri­chy, operat al desembre i encara lluny de la seva millor forma, però que aquesta setmana ja s´ha entrenat amb normalitat. «Ha treballat i fins i tot va jugar un amistós l´altre dia (contra el Juventus Zuric suís a Torremirona). No està al cent per cent i hem de veure encara si anirà convocat», valorava. Per tant, el gallec no serà el relleu del sancionat Lejeune. No hi haurà cap dubte sobre qui suplirà el francès; no només perquè no hi ha massa més on triar, sinó perquè el propi Machín ahir en treia l´aigua clara: «Tinc total confiança en Carles Mas. Ha complert molt bé sempre que ha jugat i estic convençut que també ho farà aquesta setmana».

La sanció de Lejeune

Dels que tornen, al que no hi serà. La baixa més sensible serà la de Florian Lejeune, sancionat amb un partit per l´expulsió que va patir al camp de l´Osca el diumenge passat. Machín parlava així del càstig que finalment ha rebut un jugador que s´exposava a una sanció més greu: «Sincerament, tenia prou coll avall que seria només un partit. Segons la llei, li podien haver caigut entre 2 i 4 partits. El més probable és que n´haguessin estat un parell, tot i que trobo que ell en cap moment va agredir el rival. El club va al·legar, justificant que Lejeune havia tingut una reacció instintiva a una agressió del contrari. Ara, sabíem que la targeta vermella no li seria retirada. Un partit és el que esperàvem».

El tècnic també va posar algun nom propi més al damunt de la taula. Va elogiar el treball de Cristian Herrera, va tenir bones paraules per a Borja García («ens està aportant moltes coses i s´ha anat adaptant cada vegada més») i també va parlar de Jairo, sense minuts aquestes últimes setmanes i que es va queixar públicament de l´overbooking de davanters que hi ha al vestidor: «Està tan bé com sempre. Ens ha aportat quan ha jugat, sobretot quan ha sortit de la banqueta. Hi comptem».