L'Olot i Llagostera estan visquent vides paral·leles aquesta temporada en les seves respectives categories. El resum seria que uns i altres encara no saben que es guanyar fora de casa i que això els porta als llocs precaris de la classificació i a la lluita per evitar el descens.

Els garrotxins han sumat 6 punts de 42 possibles lluny del seu estadi, amb cap victòria, sis empats i vuit derrotes, inclosa la que ahir va obrir definitivament la caixa dels trons.

Els llagosterencs ha sumat un sol punt, també de 42 possibles, lluny de Palamós, amb zero victòries, un empat i tretze derrotes. O sigui, en el cas d'uns i d'altres números per plorar, números que per molt que algú vulgui emparar en la mala sort, la falta de punteria, el desencert puntual o qualsevol altre argument, parlen per si sols i diuen que, pel cap baix, són números per patir molt.

Canviant de terç, ahir el partit entre el Girona FC i l'Oviedo va tenir un nom destacat: Pedro Alcalà. El central va ser el protagonista del desgraciat penal que va suposar el 0-1; també va ser l'autor del golàs de falta que va fer pujar el 1-1 al marcador; i tres minuts després el protagonista d'una targeta groga que el privarà de disputar el partit que havia estat esperant tota la temporada, el derbi gironí que dissabte es jugarà on ell jugava sempre la temporada passada.

Un partit entre el Llagostera i el Girona FC, que promet. Pels locals serà de victòria obligada si no volen que se'ls compliqui encara més, la ja de per si delicada situació que atravessen i que es converteixi en el punt de partida cap enlloc.

Pels de Montilivi, el derbi pot ser un pas més cap a la zona alta, un partit per refermar que la reacció lluny de casa és un fet, i una oportunitat per guanyar el tercer partit dels quatre que hauran disputat els dos equips en les dues temporades que porten coincidint a Segona Divisió A.

Però el millor que tenen els derbis, i aquest també, és que són imprevisibles i que es difícil esperar-ne res de concret. La única cosa segura és que Alcalà l'haurà de veure des de la graderia.